Сокирянська районна рада змарнувала 100 тис. грн. на довибори ради, яка припинила функціонувати (+ВІДЕО)

Сокирянська районна рада змарнувала 100 тис. грн. на довибори ради, яка припинила функціонувати (+ВІДЕО)

08.10.2018, 23:09

100 тис. на вибори в раду, якої немає.

У неділю, 7 жовтня, в Сокирянському районі відбулися проміжні вибори депутатів Ломачинецької сільської ради в зв'язку з відкликанням за народною ініціативою 6-х депутатів. Але мешканці обирали депутатів в раду, яка вже принпинила своє функціонування у зв’язку з початком процедуиу реорганізації, пов’язану з утворенням Новодністровської ОТГ.

Про це повідомив Тарас ПРОКОП, радник з питань децентралізації у ULEAD з Європою / ULEAD with EuropeProject manager у Громадянська мережа ОПОРА.

Ці вибори відбувалися за активного сприяння Сокирянської районної ради, яка навіть виділила на їх проведення 100 тис. грн., хоча відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" проміжні вибори мають фінансуватися за кошти місцевого бюджету (Ст. 68). 

Цікавою є і ситуація з відкликанням депутатів, адже частина підписантів почали відмовлятися від поставлених підписів або ж стверджують, що вони таке рішення не підтримували. Разом з тим, багато питань і до дотримання процедури відкликання; через це рішення про відкликання оскаржується в суді. 

Всього участь у цьому голосуванні взяли 190 виборців с. Ломачинці, але і вибору як такого не було, тому що на кожному окрузі було зареєстровано тільки по одному кандидату, тож результат був очевидним. Цікаво, що тепер будуть робити ці обрані депутати, оскільки остаточні рішення про створення Новодністровської ОТГ вже прийняті, в зв'язку з цим всі депутати колишньої Ломачинецької сільської ради припинили свої повноваження. Таким чином, Сокирянська районна рада даремно витратила 100 тис. грн.

1