Голова Чернівецької обласної ради Іван  Мунтян розповів про здобутки за рік роботи (+два відео)

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розповів про здобутки за рік роботи (+два відео)

13.02.2017, 20:07

Сьогодні, 13 лютого,  відбулася прес-конференція голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна.

Керівник крайового парламенту підвів підсумки роботи депутатів у минулому році та окреслив плани на майбутнє. 

 Так, посадовець поінформував представників регіональних засобів масової інформації про найважливіші рішення, прийняті крайовим парламентом Буковини у 2016 році, спрямованість затверджених регіональних програм, а також про тематику звернень обласної ради до керівництва держави та центральних органів виконавчої влади.

Зокрема, голова крайового парламенту Буковини повідомив, що минулого року депутати обласної ради своїми рішеннями спрямували кошти обласного бюджету на ремонт низки автошляхів краю та завершення будівництва декількох важливих об’єктів соціальної інфраструктури, створили агенцію регіонального розвитку, започаткували Міжнародний фестиваль народної творчості «Буковинська Маланка», а також внесли зміни до перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області.

У свою чергу 20 затверджених регіональних програм мають за мету покращення медико-соціального супроводу учасників бойових дій та малозабезпечених верств населення, оздоровлення та відпочинок дітей, розвиток міжнародної діяльності та залучення зовнішніх ресурсів, забезпечення проведення заходів територіальної оборони, розвиток туризму, охорону навколишнього природного середовища тощо.

Також народні обранці взяли участь у спільному засіданні із радниками Сучавської повітової ради (Румунія), в рамках якого досягнуто домовленості про спільну реалізації 12 транскордонних проектів.

«Якщо уряд сприятиме реалізації наших ініціатив у сфері транскордонного співробітництва, зможемо залучити досить серйозні інвестиції в економіку краю та розвиток інфраструктури прикордоння. Також будемо активно працювати над пошуками джерел фінансування для завершення довгобудів та ремонту доріг. Втім для цього усім представникам Буковини у тих чи інших органах влади потрібно не лише «піаритися», а реально об’єднати зусилля заради вирішення проблем регіону», – підсумував керівник представницької влади області.

Насамкінець Іван Мунтян розповів про пріоритети у роботі обласної ради на поточний рік, до яких відніс завершення реконструкції обласного перинатального центру та міжнародних пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні «Дяківці» та «Красноїльськ», а також завершення відбудови постраждалих від повені об’єктів транспортної інфраструктури у Путильському районі.

Докладніше - на відео. 

 

Відповідаючи на питання журналістів голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян також розповів, що їздив до США власним коштом. 

- У мене було офіційне запрошення, - сказав голова облради на прес-конференції. – Це не дуже дорого: переліт коштує десь 500-600 доларів, нічліг у готелі у Вашингтоні можна знайти і за 100 доларів, за сніданок внесок становить 250 доларів. Я заплатив, бо був там уже вдруге, а голова облдержадміністрації Олександр Фищук, Аурел Рошка та Іван Гешко приїхали вперше, то участь у сніданку для них була безкоштовною.

 Сам захід, за словами І.Мунтяна, передбачає багато форматів, дозволяє проводити зустрічі з різними людьми. Згідно розписаного графіку і програми, складеної посольством України у США, ми також були включені в групи і зустрічалися з політиками, конгресменами. 

- Я вважаю, що ми на цих зустрічах багато досягли, - розповів І.МИунтян. - По-перше, досягли поставлених завдань. Новій адміністрації президента США донесли інформацію про ситуацію в Україні – як ми захищаємо державу і хочемо миру. У них повної інформації немає. 

Депутат обласної ради Аурел Рошка, який є лікарем, мав зустрічі щодо допомоги нашим лікарням з медичним обладнанням, - повідомляє molbuk.ua

З українськими чиновниками, зазначив голова облради, він обговорював проекти покращення інфраструктури в області. Мав навіть  годину ефіру на українському радіо в США, - пише http://acc.cv.ua/.

Докладніше - на відео. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ми досігли фортє великих різултатів

avatar

13 лютого 2017 20:44