Сьогодні у Чернівцях відкриють образ Ольги Кобилянської та її літературної спадщини, відображені у роботах багатьох буковинських митців

Сьогодні у Чернівцях відкриють образ Ольги Кобилянської та її літературної спадщини, відображені у роботах багатьох буковинських митців

08.11.2013, 12:47

8 листопада  2013 року о 15.00. у Чернівецькому обласному художньому музеї до Дня української писемності та з нагоди відзначення ювілею О.Ю.Кобилянської відбудеться відкриття виставки «Золотої нитки не згубіть…».

Образ видатної письменниці та її літературна спадщина відображені у роботах багатьох буковинських митців. На виставці представлено художні твори живопису, графіки, скульптури ХХ-ХХІ ст., фотографії, ілюстративний матеріал. Вагомо доповнюють експозицію українські часописи і книги к. ХІХ ст. - поч. ХХ ст., надані колекціонером І.Снігуром. А сучасні видання представлені з фонду обласної бібліотеки ім. М.Івасюка та з приватних збірок.

На виставку відібрані роботи із фондової збірки ЧХМ, а також з приватної колекції І.Снігура. Пропонуються до огляду і власні твори митців О.Криворучка, І.Балана,  С.Крачило, Л.Богдан, М.Рибачук.

На час роботи виставки «Золотої нитки не згубіть…» пропонуються:

- тематичні екскурсії  «Книги – морська глибина…», «Образ О.Кобилянської та мотиви її творів у роботах буковинських митців ХХ-ХХІ ст.»

- перегляди фільму «Меланхолійний вальс» (1 год.), запису передачі ОДТРК «Невідомі історії. О.Кобилянська» (30 хв.).

Виставка триватиме до кінця місяця.

Куратор виставки – Лариса Курущак, заввідділом науково-освітньої роботи ЧХМ.

                                                             

Чернівецький обласний художній музей                

                                 м. Чернівці ,пл. Центральна, 10,

                                                                                       Довідки за тел. 52-41-06                                                                                                                         

1