Сьогодні, 14 лютого, світ відзначає Міжнародний день дарування книги

Сьогодні, 14 лютого, світ відзначає Міжнародний день дарування книги

14.02.2015, 13:23

Це дуже молоде свято, яке з’явилось тільки у 2012 році. Придумала його американка Еммі Бродмур. «Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Згодом це починання підтримали у всьому світі», — йдеться у Facebook-групі «ВсіКниги».

За три роки про свято дізнались у багатьох країнах — може, воно незабаром складе конкуренцію і Дню святого Валентина. День дарування книжок «просувають» відомі письменники, блогери, журналісти. Мета ініціативи проста: надихнути людей по всій планеті подарувати 14 лютого комусь близькому книгу.

Закликаємо долучитися до святкування і презентувати дітям, племінникам, коханим, батькам, онукам, друзям або колегам книгу. Або й собі. Постійні читачі знають, що робити у цей день: обрати видання, вкласти у нього листівку із теплим словами — і подарувати комусь близькому. Якщо не встигаєте поздоровити близьких книжкою у цю суботу, є шанс «виправитися»: 19 лютого День дарування книги відзначають у Вірменії, який, до речі, там є національним святом.

Марія ПРОКОПЕНКО, «День»
Рубрика: 
Газета: 
1