'Слуга народу' Другановський не робить трагедії з того, що у міськраді співпрацює з антипрезидентськими політичними силами, а для усунення Добржанського, який образив  Зеленського, забракло голосів

"Слуга народу" Другановський не робить трагедії з того, що у міськраді співпрацює з антипрезидентськими політичними силами, а для усунення Добржанського, який образив Зеленського, забракло голосів

12.11.2021, 12:25

Незабаром в Україні набуде чинності нова норма про можливість застосування імперативного мандата щодо обранців – "неугодних" можна буде позбутися.

На думку опитаних кореспондентом molbuk.ua депутатів міськради та політичних експертів, найбільш імовірно, що вперше практику відкликання депутатів у Чернівцях за новими правилами можуть застосувати щодо представників партії "Слуга народу". Саме в цій фракції нині найбільш яскраво спостерігаються внутрішні конфлікти та різне бачення у голосуваннях за окремі, часто скандальні, рішення.

– Нещодавно Оксана Зубжицька зареєструвала проект рішення  про дострокове припинення повноважень секретаря виконкому Сергія Добржанського, який, за її словами, образив президента у соцмережі.

– В цьому я її повністю підтримую. Сергій Добржанський – людина при посаді, чиновник. І після прийняття рішення щодо етики депутатів і посадовців міськради, я вважаю, що він мав би утриматись від висловлення такої думки в соцмережах. Він мав би думати, коли і де її висловлювати. Коли ти чиновник, то маєш поважати і президентську вертикаль. А перед тим, як робити якісь висновки, треба було подумати про наслідки.

Наша фракція, звісно, підтримала позицію Оксани Зубжицької. Не вистачило голосів для відставки Добржанського – це вже інше питання.

– Не гадаєте, що те, що не знайшлося голосів у міськраді для відставки Добржанського, може слугувати аргументом для керівництва "Слуги народу", щоб відкликати когось із представників вашої фракції?

– Проект рішення Зубжицька зареєструвала за дуже короткий термін до проведення сесії міськради. Не було ні часу, ні можливості, щоб провести певні перемовини, аби отримати підтримку в депутатів з інших фракцій. Вона дуже швидко зареєструвала цей проект рішення, що ми навіть не обговорювали його на фракції і на певному етапі він став для нас новиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через дописи про Зеленського. У Чернівцях депутатка хоче припинити повноваження секретаря виконкому

– Чи не отримували ви зауважень від партійного керівництва через те, що у Чернівецькій міськраді провладна політична сила перебуває в одній коаліції із партією Порошенка?

– Ми ж на благо громади працюємо. На благо міста. Іноді можна навіть забувати про ідеологію, якщо йдеться про розвиток міста. Звісно, якщо не йдеться про позицію проти нашого президента і проти Конституції України.

Нам потрібно всім об’єднатися заради спільного вирішення проблем міста і громади. Десять років у Чернівцях тривала важка боротьба, під час якої людей намагалися ділити. Можливо, учасники цієї війни собі і здобули якісь преференції. Але місто і громада від цього тільки втратили. Саме тому політичні сили об’єднались у Чернівцях, щоб вивести місто із цієї кризи. Деколи це навіть нам вдається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексголова «Слуги народу» на Буковині Другановський звернувся до виборців та однопартійців з поясненням свого відкликання з цієї посади

– Чому ви не критикуєте міського голову Романа Клічука?

– По-перше, якщо у мене є якісь зауваження, то я не чекаю можливості про це заявити публічно, щоб це вважали популізмом. Я вважаю, нам треба відходити від цього. Багато хто говорить, що виборцям потрібно дати "картинку". А виборцям насправді треба показати роботу в місті.

Якщо у мене виникають якісь питання – не важливо, чи до мера чи секретаря ради, – я говорю з посадовцями про це прямо. Всі ці питання можна вирішити у робочому порядку. Звісно, такі питання виникають. Хоч я вважаю себе молодим політиком, але маю певний досвід. Тепер я як депутат, зобов’язаний доносити звернення і заяви своїх виборців до керівництва міста. Питання є, але вони вирішуються до сесій.

– Чи не вважаєте ви несправедливим те, що партія "Слуга народу" залишається без чиновницького крісла у міській раді? Маю на увазі, щонайменше посаду секретаря міськради.

– Питання відкрите. Якщо команда "ЄА" і Роман Васильович захотіли взяти повну відповідальність на себе за ситуацію в місті, то ми їм дали таку можливість. Я вважаю, що представник від "Слуги народу" в якості секретаря ради міг би скоротити дистанцію між керівництвом держави і ратушею. У певній мірі це могло би допомогти Чернівцям. Ці питання відкриті до обговорення. Звісно, остаточне рішення – за мером міста. Але якщо така ситуація його влаштовує, то хай так і буде.

За матеріалами https://molbuk.ua/ 

1