Дітей сіл Непортове, Галиця не підвозять до школи, бо бракує грошей на пальне?

Дітей сіл Непортове, Галиця не підвозять до школи, бо бракує грошей на пальне?

15.05.2014, 11:54

За ці півтора місяці на Сокирянщині багато змінилось і, на привеликий жаль, не в кращу сторону. Про це Buknews повідомили предсатвники ініціативної групи Громадський актив району.

Найперше викликає сум самий вигляд району. Нещодавно завершився місячник благоустрою, але складається враження, що в цьому куточку Буковини його взагалі не було: дерева і бордюри не побілені, вулиці не прибрані, на узбіччях торішнє сміття.

Далі.

В останні роки район займав лідерські позиції в рейтингу соціально-економічного розвитку Чернівецької області, і за підсумками І кварталу цього року знову посів перше місце.

Заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в бюджетних установах не було. На разі в місцевому райавтодорі його працівники зарплату не отримують, на черзі медики, освітяни.

Бажання жити по-новому призводить до того, що економіка поступово руйнується.

На сьогодні виробництво в сокирянському лісгоспі призупинено і його працівників чекають не найкращі часи.

Що ж до освіти.

Вже кілька тижнів поспіль сільських дітей Непортове, Галиця до школи не підвозять – кажуть, немає грошей на пальне. Тому одні діти, батьки яких не мають транспорту, йдуть пішки, а інші сидять дома.

Продовжуючи тему дітей, хочу зауважити, що припинилися й перевірки малозабезпечених сімей. Знову ж таки кажуть, що немає грошей на пальне.

А навіщо ж новій владі знати, чим живуть неблагополучні сім’ї, чи не голодні їх діти, чи не прогулюють уроки? Напевно, головне, щоб своїх біда не спіткала.

BukNews сподівається отримати офіційне роз'яснення влади щодо наведених прикладв соціально-економічного колапсу на Сокирянщині.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Зато за цей час ми втратили Крим, отримали війну на сході, зробили свою "ХАТИНЬ" в Одесі, на день перемолги розстріляли мешканців у Маріуполі, і ще багато чого дуже потрібного і необхідного для багатостраждального Українського народу. Українців мордували всі, і німці, і римуни, і австрійці, і москалі, і поляки! Аж тепер ми дочекались коли наш народ мордують вже свої рідні, доморощені авантюристи від політики. СЛАВА ЄДИНІЙ УКРАЇНІ БЕЗ ОЛІГАРХІВ І ЧОРТІВ У ЮБКАХ З КОСАМИ.

avatar

Революціонер

15 травня 2014 12:08