Шість мільйонів для творчості: на Буковині створили культурний фонд інвестицій у креатив

Шість мільйонів для творчості: на Буковині створили культурний фонд інвестицій у креатив

07.04.2021, 21:03

У Чернівецькій області створили Буковинський культурний фонд, з якого фінансуватимуть творчі проєкти. Подати свою ідею можуть сільські та міські ради, а також культурні установи й громадські організації. Заявку можна заповнити онлайн.

Про це на брифінгу повідомив голова обласної держадміністрації Сергій Осачук.

Гасло культурного фонду - «Ми інвестуємо у креатив».

«Вперше в історії області ми запровадили цікавий формат взаємодії із громадою Буковини, з кожним хто мріяв реалізувати свою мистецьку ідею, але не мав на фінансової можливості. Готові підтримати коштами з обласного бюджету не тільки проєкти будівництва, соціальної інфраструктури, доріг, освіти і медицини, а й розвиток культури», - сказав Сергій Осачук.

Наразі з обласного бюджету виділили 6 мільйонів гривень на реалізацію культурних проєктів. Гроші може отримати будь-хто, хто спроможний створити цікавий культурний продукт.

«Протягом місця, до 7 травня, ми збиратимемо заявки від кожного, хто хотів би отримати фінансування. Бажано, звісно, щоб цей проєкт фінансувався з кількох джерел, щоб було співфінансування. Участь можуть брати громади, спілки, індивідуальні майстри, колективи – танцювальні, співочі, аматорські, тощо», - розповів голова ОДА.

Наразі з обласного бюджету виділили шість мільйонів гривень. Фонд надаватиме підтримку за напрямами культурних та мистецьких ініціатив, розвитку музейної справи, культури читання та освіти, євроінтеграційної роботи.

За детальною інформацією можна звертатися на пошту [email protected] або до Управління культури Чернівецької ОДА 0 (99) 736 02 00.

Заявки прийматимуть впродовж місяця до 7 травня. Зробити це можна онлайн на сторінці Буковинського культурного фонду https://www.facebook.com/bukcult

Переможців обиратиме конкурсна комісія, до якої увійдуть культурні діячі Буковини, представники обласної ради та держадміністрації.

Оксана Чміль

Джерело: https://suspilne.media/120507-bigaut-ta-zajmautsa-jogou-ak-bukovinci-starse-60-rokiv-vedut-zdorovij-sposib-zitta/

1