'Щиро розкаявся та просив суворо не карати': на Буковині суд умовно покарав водія, який на швидкості насмерть збив пішохода на узбіччі

"Щиро розкаявся та просив суворо не карати": на Буковині суд умовно покарав водія, який на швидкості насмерть збив пішохода на узбіччі

15.04.2020, 19:06

Водій на швидкості збив насмерть 59-річного пішохода.

Сторожинецький райсуд призначив один рік умовного терміну 20-річному водію, який на швидкості заїхав на тротуар та збив насмерть 59-річного пішохода у селі Годилів Сторожинецького району. Про це йдеться у вироку, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, у вироку зазначається, що підсудний водій рухався на автомобілі "Рено" із перевищеною швидкістю у селі Годилів зі сторони села Великий Кучурів у напрямку Чернівців. Вирішив обігнати попутній автомобіль і, втративши керування, виїхав на узбіччя та збив пішохода. Потерпілий від отриманих травм помер у реанімації лікарні.

 В суді обвинувачений повністю визнав свою провину, щиро розкаявся та просив суд його суворо не карати.

Обтяжуючих обставин суд не знайшов. А до пом`якшуючих обставин віднесли щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування моральної шкоди.

Враховуючи всі обставини, суд призначив обвинуваченому один рік умовного позбавлення волі.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1