Щоб помститися Каспрукові Чернівецька міська рада знищує власне комунальне підприємство?

Щоб помститися Каспрукові Чернівецька міська рада знищує власне комунальне підприємство?

20.10.2011, 21:59

Вперше за весь час існування КП "Містобуд" не отримало від Чернівецької міської ради – свого власника – жодного замовлення

На засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, своєчасної виплати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, з поміж кількох активних підприємств, де допущена зарплатна заборгованість, було згадане також КП “Містобуд” (керівник Олексій Каспрук). Зокрема, вказувалося, що станом на 18 жовтняце комунальне підприємство заборгувало своїм працівникам  38,2 тис. грн. Під час засідання комісії перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць сказав, що  влада вживатиме заходи впливу на керівників щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам їхніх підприємств. “У всіх керівників підприємств буде чітке розуміння, що заробітну плату своїм працівникам треба виплачувати вчасно і в повному обсязі”, – констатував Георгій Галиць.

 Ситуацію навколо комунального підприємства "Містобуд" прокоментував також його керівник Олексій Каспрук. Спочатку він навіть пожартував: "таке враження, що нова влада задоволена моїм перебуванням на посаді. За 9 місяців не зроблено жодної спроби звільнити мене чи навіть винести догану".

 А вже серйозно сказав наступне: "намагався врятувати підприємство, пробував зберегти колектив, який п'ять років збирав по зернині. Кажу вам це відверто, - запевнив журналістів депутат Чернівецької міської ради (фракція "Фронту Змін"). - Проте сьогодні ситуація така: цього року комунальне підприємство "Містобуд"  вперше за весь час існування підприємства не отримало від Чернівецької міської ради – від власника – жодного замовлення, жодного договору підряду ми не заключили. Це те підприємство, хочу нагадати, яке у минулому році сплатило податків близько 3,5 млн. грн. Зауважте, це реорганізовано його було в 2006 році, а як госпрозрахункове будівельне управління при управлінні освіти підприємство утворене ще в 1994 році.  І таке з ним трапилося вперше. На сьогодні виникла заборгованість по заробітній платі, на сьогодні мій робочий день починається і закінчується зі спілкування з працівниками прокуратури, різних управлінь, установ. Влада не знає, що робити з підприємством. Але я думаю, що розв'язка  настане досить швидко. Підприємство фактично знищене. Те, що до "Містобуду" приєднують "Містопроект" означає, що "Містопроект" був знищений декілька місяців тому назад. Тепер його приєднують до нас разом з боргами, зобов'язаннями, рештками колективу".

Керівник КП "Містобуд" Олексій Каспрук є головою Чернівецької міської організації партії "Фронт Змін", депутатом Чернівецької міської ради 6 скликання. Фракція "Фронту Змін" в міськраді не голосувала за дострокове прининення повноважень міського голови. Події у міській раді "фронтовики" кваліфікують як незаконні. А відтак активно підтримують ідею проведення у Чернівцях референдуму щодо дострокового припинення повноважень чинної міської ради.