Що насправді відбувається навколо чернівецького СБУ?

Що насправді відбувається навколо чернівецького СБУ?

07.06.2014, 13:58

Чернівецьке управління Служби безпеки України лихоманить.  5 червня 2014 р. о 19:18 на редакційну адресу BukNews надійшло повідомлення від користувача Igor Bevz <[email protected]>: "Пересилаю вам копію листа до голови СБУ Наливайченко Валентина Олександровича!". В доданому до нього тексті заяви представлено позицію опонентів нинішнього керівництва управління. Позаяк подаючи суспільно значиму інформацію BukNews завжди дотримується професійних журналістських стандартів, вважаємо, що громада повинна також знати позицію протилежної сторони. Але оскільки офіційної заяви управління з приводу зазначених подій наразі немає, BukNews передруковує матеріал на цю саму тему з сайту http://citizenjournal.info/?id=16527, який у свою чергу посилається на іншу публікацію https://sites.google.com/site/novinibukovini. Можливо таким чином вдасться бодай частково збалансувати цю суспільно значиму інформацію.

"У Чернівцях знову пікетували СБУ

... 4 червня чернівецьке Управління Служби безпеки вкотре пікетували. Досі нерозв’язане питання очільника СБУ краю знову не давало спокою групі осіб, які вперто називали себе «громадською радою СБУ».  Варто нагадати, що спроба попереднього начальника Управління Юрія Кіцула, якого буковинська громада відправила з посади, створити дану структуру закінчилися нічим. Організація не зареєстрована через численні процедурні порушення та дивний підбір осіб, які рвалися контролювати СБУ. Серед них були: автолюбителі, любителі екології, шанувальники жіноцтва Буковини та інші шанувальники невідомо чого. Особливо цікаво там виглядали особи, які не «товаришують» із законом та проявляють нездоровий інтерес до питань контрабанди. Надії на те, що спрацює теза «щоби побороти контрабанду, слід її контролювати або очолити», явно не справдилися. Нове керівництво Управління СБУ не збирається влазити у сумнівні схеми, навіть навпаки, починає їх розслідувати.



І фан-клуб Кіцула вирушив в атаку. Уродженець Донеччини Бешевлі, російськомовний козак Влад та «не раз сидівші пацани» вирішили розповісти  СБУ, кого треба призначати начальником та над чим працювати. Виглядало це кумедно: «громадська рада СБУ імені Кіцула» вимагала відставки нинішнього керівника Ігора Довгошеєва на підставі того, що … їй так хочеться. Група їхньої підтримки виглядала настільки промовисто, що не потребує коментарів.



Близько 40 осіб, більшість з яких перебувають у непоганій фізичній формі, явно не там реалізовують свою громадянську позицію. Варто нагадати, що адреса Чернівецького обласного військкомату — вул. Кобилянської, 32.



Ті, хто сьогодні розхитує ситуацію в області, роблять це на замовлення старої команди, що раз вкравши, ніколи не забуде смак неправедно нажитого бабла. Правоохоронцям слід уважніше придивитися до того, хто це робить, і реагувати належним чином. Так само громаді не можна розслаблятися. Якщо донецькі та промосковські елементи будуть на Буковині визначати погоду, то з ідеалами Майдану можна прощатися. Чи хтось цього хоче?

Сергій Ніконов, громадський активіст, незалежний журналіст (https://sites.google.com/site/novinibukovini)

Джерело: citizenjournal.info

Пропонуємо також репортаж журналістів 5 каналу (Інформаційне Агентство АСС)

"Представники Громадської ради при управлінні СБУ в Чернівецькій області пікетували підрозділ, із яким мали б співпрацювати.

Нижче  анонсований лист голові СБУ В.Наливайченку. Друкується в автроській редакції без змін.

"від 04 червня 2014р.   

Голові Служби безпеки України Наливайченку Валентину Олександровичу

 Представники Громадської Ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області

Представники Громадських організацій Чернівецької області

Активісти ЄвроМайдана

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

 Ми, представники громадських організацій, активісти ЄвроМайдана та представники Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, яка була створена у передбачуваний законом спосіб 18 квітня 2014 року відповідно до Розпорядження №47 від 18.04.2014р., Рішення учасників Конференції представників громадських організацій від 18.04.2014р.(додаток Протокол №1 (за переліком)) від 18.04.2014р., які в подальшому 22 квітня 2014 року підписали “Меморандум співпраці Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області з громадськими організаціями, об’єднаннями та активними громадянами, що мають право на здійснення громадського контролю”, в особі начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Ю.Кіцула та Голови Громадської Ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області В.Вакарюка повідомляємо наступне:

 19 квітня 2014 року під будівлею Управління СБУ в Чернівецької області, за адресою місто Чернівці вул. Шевченка, 1а була замовлена, зорганізована та проведена “акція протесту” проти начальника Управління СБУ в Чернівецькій області генерал-майора Юрія Кіцула, який був призначений на посаду у передбачуваний законом спосіб, згідно Указа №235/2014 В.о. Президента України Турчинова О. від 03 березня 2014 року. Метою даної “акції протесту” було звільнення з посади начальника спецуправління Ю.Кіцула під надуманим приводом для призначення на посаду іншого претендента. Дана “акція протесту” для широкого резонансу супроводжувалася повідомленнями окремих місцевих ЗМІ у яких було розповсюджено неправдиву інформацію про громадські організації, активістів та начальника спецуправління Ю.Кіцула, яка не відповідає дійсності та не має жодного доказового підґрунтя.

 Як нам стало відомо, замовником даної “акції протесту” був Довгошеєв Ігор В’ячеславович, який тоді був заступником начальника Управління СБУ в Чернівецькій області, а на даний час тимчасово виконує обов’язки начальника Управління СБУ в Чернівецькій області.

 Після усунення з посади начальника спецуправління Ю.Кіцула, тимчасово в.о. начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєв І.В. перевищив свої службові повноваження, одноосібно в односторонньому порядку без будь-яких пояснень своїм наказом скасував “Розпорядження про створення Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області , що суперечить “Положенню про Громадську раду при Управлінні СБУ в Чернівецькій області” та нормативно-правовим актам. При цьому, варто зазначити що Службою безпеки України м.Київ було проведено перевірку законності створення Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області,при цьому не було виявлено жодних порушень та було підтверджено законність створення Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області.

 Важливим є той факт, що тимчасово в.о. начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєв І.В. не реагує належним чином на звернення громадськості та активістів Чернівецької  області щодо запобігання та протидії корупційних та інших правопорушень. При цьому иа всіх членів Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області тимчасово в.о. начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєвим І.В. здійснюється тиск та переслідування.

 З огляду на викладене, ми - громадські організації, громадські об єднання та актвісти ЄвроМайдана вимагаємо від тимчасово в.о. начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєва І.В. добровільно написати рапорт на звільнення від займаної посади та піти у відставку.

 Даний лист написаний 04 червня 2014 року, представниками ініціативної групи у кількості одинадцяти осіб пропущені у приміщення Управління СБУ Чернівецькій області в кабінет тимчасово виконуючого обов'язки начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєва І.В. який знаходиться за адресою вул.Шевченка, 1а м.Чернівці, в силу того, що сьогодні Довгошеєв І. В. відмовився написати рапорт та піти добровільно у відставку.

 Всього під управлінням з пікетом перебувало біля двісті осіб, в тому числі:

 Громадська Рада при Управлінні СБУ в Чернівецькій області

 ГО «Антикорупційна комісія Народної ради в Чернівецькій області»

 Ветерани Служби Безпеки України в Чернівецькій області

 ЧОГО “Європейський рух”

 ЧОГО “Українська націоналістична Самооборона”

 ЧОО “Всеукраїнська громадська організація “Адвокат”

 ГО ЧОО “Чорнобильці Буковини”

 Чернівецьке обласне Козацьке об’єднання

 ЧОАК “Буковина”

 Митно-податкова комісія ЧОО“Майдан”

 АНКО України

 Голова комісії ЧОО “Майдан” за діяльністю з правоохоронними органами Громадська організація “Молодь України”

 ВТО “Ніхто крім нас” в Чернівецькій області

 ЧОО “Європейське партнерство”                                                                                    

 УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея)

 “Сотня Буковини”

 “Народний порядок”

 В даний час, громадянами України Влад І.В., Галушка С.О., Бірклє О.О., Гуцул О.М. надаються письмові пояснення начальнику Внутрішньої безпеки Управління СБУ в Чернівецькій області  Ревуцькому АП з приводу того, як тимчасово В.о. начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Довгошеєв І.В. в телефонній розмові, яка мала місце у кабінеті №108 Чернівецької міської ради у присутності багатьох свідків, дізнавшись що ГО “Антикорупційний  комітет Народної ради Чернівецької області" проведено люстрацію та одноосібно підтримано на посаді начальника Управління СБУ в Чернівецькій області Юрія Кіцула, в принизливій і брутальній формі та з погрозами вимагав від тодішнього керівника Антикорупційної комісії в Чернівецькій області Салагора М.М. підтримати відставку Ю.Кіцула та змінити рішення.

 Враховуючи вище викладене, керуючись чинним законодавством України, просимо

 Вашого особистого втручання та

1.       Призначити службове розслідування щодо викладених фактів.

 2.       На час проведення службовго розслідування відсторонити від виконання службових обов’язків згідно займаної посади тимчасово в.о. начальника Управлшня СЬУ в Чернівецькій області Довгошеєва І.В.

 До розгляду даного звернення та прийняття рішення, залишаємо за собою право не допускати Довгошеєва І.В. до місця проведення служби в Управлінні СБУ Чернівецької області, як такого що невідповідає критеріям займаної посади та протидіє громадськості у боротьбі корупційних та інших правопорушень.

 З повагою,  мешканці міста Чернівці та Чернівецької області,  представники ініціативної групи:

 Бірклє О.О.

 Бешевлі І.В.

 Терновецький С.І.

 Дашко П.В.

 Храпко І.В.

 Любка О.Т.

 Галушко С.О.

 Рожков С.Д.

 Салагор М.Г.

 Гуцул О.М.

 Влад І.В."

Довідково:

Управління СБУ в Чернівецькій області все ще залишається без начальника. Нагадаємо, що на початку березня начальником управління втретє був призначений Юрій Кіцул. Однак проти нього рішуче виступили самооборона і "Правий сектор" Буковини. Конфлікт завершився тим, що Кіцул таки був звільнений з посади наприкінці квітня.

Замість Кіцула поки нікого не призначили.

Як повідомили в прес-службі управління, обов’язки начальника УСБУ тимчасово виконує один із заступників — а саме Ігор Довгошеєв.
У прес-службі кажуть, що і без начальника служба виконує свої обов’язки в повному обсязі.

Пан Довгошеєв працює в УСБУ лише кілька місяців — після Майдану, активним учасником якого він був. Ігор Довгошеєв колись працював в СБУ, але звільнився. Працював в охоронній фірмі, останнім часом був помічником народного депутата Миколи Федорука. У березні цього року також став членом виконкому Чернівецької міської ради.

1


КОМЕНТАРІ (11)

Бывшие регионалы устраивают 90-ые годы.

avatar

Люди которые жывут в Черновцах

07 червня 2014 14:04

зі стару та перепуду лизожопи під фейковим імям "сергій ніконов" на фейковій сторінці яку створили два дні тому при відкритті посилання всіх попереджає "для дорослих" ,можливо кулявлоби реєстрували це з галкою для порнушки

доли це перелизала шльондра яка вже з квітня ховається від суду за брехню

то які збалансування ви тут пишете? хто балансувати буде брехлива єреміца яка ховається від суду,а тепер щоб знов у гівно не влізти (але вона в ньому вже давно) стоячи в раковій позі щось там пише від якогось "активного" пендоса

правильно роблять що мочуть цих лядей які місто розкрадають вже 22 роки

 

avatar

Анатолій

07 червня 2014 15:27

Букневс ,а чому не виставили ви фотографії пікету, а лише фото вже після того як всі розійшлися  а 12 чоловік зайшли в сбу ,в той час під самаю будівлею лишилося декілька чоловік?

що це за така "обєктивність",бо там було десь 190-300 людей жінок,хлопців ,мужчин,дівчат ЧОМУ ТІ ФОТО НЕ ВИСТАВЛЯЄТЕ? НІКОМУ БІЛЬШЕ НЕ ДАДУТ РОЗКРАДАТИ БУКОВИНУ І КРИШУВАТИ ДОБРОБУТНИЙ РЕКЕТ

avatar

.

07 червня 2014 15:31

ого! юра а чого такі перестороги та зайди до них на сторинку в громадську раду на фейсбук тай всі діла

avatar

журналіст

07 червня 2014 15:43

От ці хлопаки, що забули під СБУ? Може вони зброї хочуть, чи метр кордону? Щось не зрозуміло... Правильно автор пише, що хто хоче геройствувати - до військомату!!! Нічого воду каламутити. В такий час це дуже схоже на підривну роботу на користь іноземної країни.

avatar

Сергій Бабин

09 червня 2014 15:47

лазарев кулявлобний вже став сергій бабин ,з тебе з довгошеєвим такий бабин як з гівна пуля

А хлопці якраз і роблять свою роботу,в тому числі на полігоні в Стороженці. Наші хлопці є і на сході і на Буковині ми вас під,,,ів КГбешнихкомсомольких стукачівфедурукових гасити будемо!

Революція гідності ТРИВАЄ! СЛАВА УКРАЇНІ!

avatar

сотник,Роман

09 червня 2014 16:44

регіАнальні боти кАзаки почались підписуватись, революційними ніками - сотник:-)    забули як на антимайдан бидло за гроші возили? зараз це бидло привезли під  СБУ? дурні приліпіть собі на сраку ваш російськи прапор, і пиз..те в росію!

avatar

характерник

10 червня 2014 01:37

з такими темпами в Чернівцях скоро потрібно проводити АнтиТерористичнуОперацію проти козаків-антимайданівців

avatar

опер

10 червня 2014 01:40

На чолі тітушок був псевдо-патріот з Мамаівців - Тарновецький!?  Сцука продажна, зрадила Майдан!

avatar

вул.Головна

10 червня 2014 01:43

Характерному-оперу-зГоловної довгошеєву і його кулявлобних шавкам не спить і він строче кляузи на людей,які місяці були на Майдані а нині позмінно на сході країни.  Це дуже добре що сон втратив схуднення твоя федорукобурбацка с-р-а-К-а 

avatar

Василь

10 червня 2014 02:31

характерник 10 червня 2014 01:37 -  ВАДИМ ПЕЛЕХ, так це твій ІР, то чого називаєш себе "характерник" забув як тебе мама з татом назвали?

avatar

Женя

10 червня 2014 11:29