'Сербінчука треба негайно звільнити', - депутат

"Сербінчука треба негайно звільнити", - депутат

27.03.2014, 17:49

Про це сьогодні на сесії Чернівецької міської ради сказав депутат Олексій Каспрук. 

За словами депутата, відсторонений на час службового розслідування його діяльності директор МТК "Калинівський ринок" Руслан Сербінчук де факто продовжує керувати комунальним підприємством. Він спілкується з підприємцями, яких запевняє, що вже порішав всі проблеми і скоро офіційно повернеться до керівництва ринком. 

- Сербінчук відсторонений, але фактично керує, більше того, запевняє людей, що всі питання вже порішав, - цитує депутата міської ради кореспондент BukNews. 

Раніше гендиректор Калинівського ринку Руслан Сербінчук заявляв, що не вважає, що у мерії були підстави щодо відсторонення його від займаної посади."Я думаю, що це рішення не приймав самостійно пан Кушнірик. Це рішення було йому сказане, напевне, паном Бурбаком, який став міністром. Нині він хоче вже взятися за Калинівський ринок", - додав Руслан Сербінчук. На тій самій прес-конференції відсторонений від посади гендиректора Калинівського ринку Руслан Сербінчук повідомив, що став членом партії "УДАР". Проте в УДАРі цю інформацію заперечили. 

Водночас членам комісії, створеної розпорядженням Чернівецького міського голови від 28.02.2014 року №108-К "Про проведення службового розслідування" (із змінами, внесеними розпорядженням від 03.03.2014 року №112-К), стали відомі факти неефективного використання коштів громади. 

Поки роботу комісії не завершено розголошувати цю інформацію члени комісії не мають права. 

Тому сьогодні є усі підстави для негайного звільнення Руслана Сербінчука з займаної посади, - резюмував депутат. 

Під час брифінгу 11 березня в.о.мера Чернівців, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик повідомив журналістам, що особисто йому погрожували прокуратурою за те, що він посмів перевіряти “Калинівський ринок”. Під час сьогоднішньої сесії міської ради пан Кушнірик ще раз підтвердив цю інформацію про погрози прокуратурою на свою адресу. 

Перевірка на комунальному підприємсті здійснювалася на прохання підприємців. За словами в.о.мера Чернівців, підприємці вимагали звільнити керівника підприємства і кількох його заступників. У зв'язку з перевіркою на секретаря пробують впливати, тиснути, дзвонити, проте він на це не зважає.

На фото: Гендиректор Калинівського ринку Руслан Сербінчук (ліворуч)

1