Семен Кріцштейн на світлу пам’ять заслужив

Семен Кріцштейн на світлу пам’ять заслужив

17.02.2022, 08:52

Помер Семен Григорович Кріцштейн. Колишній майстер спорту СРСР, член збірної СРСР, срібний призер Європи з бігу на 400 м з бар’єрами, тренер-наставник десятків відомих у колишньому на Буковині, Україні, Союзі, за кордоном атлетів і просто хороша людина.

У тренерській роботі, які після завершення своєї спортивної кар’єри і якій Семен Григорович присвятив все своє трудове життя на Буковині, його відзначала не аби яка залюбленість у професію, як, зрештою, й викладацьку діяльність на кафедрі фіз.виховання в Чернівецькому держ. університеті. Всі, хто гартував, набував майстерності в Семена Григоровича казали і кажуть: так умів тільки він, наш Семен Григорович, людина за покликанням, талант якій дарував Бог.

Злинули роки і десятиліття, як ми, його вихованці, у тій легкій атлетиці тренувалися і набували гарту. Перемагали, програвали, адже у спорті так завжди буває. Та не пам’ятаємо жодного випадку, аби Семен Григорович комусь з вихованців дорікнув, що «не дотягнув» секунд на фінішній прямій. Просто казав: «Обов’язково надолужиш. Твої змагання ще попереду». Що, власне, для багатьох збувалося на змаганнях різних рівнів.

Світлу пам’ять полишив по собі наш Семен Григорович. Всюди і в серцях кожного. І на цій далекій землі, яка прийняла його душу, як рідного сина.

Від імені вихованців Семена Григоровича Кріцштейна, колишніх побратимів, колишній член збірної УРСР з легкої атлетики Іван Агатій   

Фото та інформація з книжки Д.С.Присяжнюка. Сторінки історії легкої атлетики Вінниччини.  

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Немає опису світлини.

 Немає опису світлини.

1