Секретар  Продан хоче, щоб Верховна Рада України чимшвидше розглянула постанову про перевибори Чернівецької міської ради

Секретар Продан хоче, щоб Верховна Рада України чимшвидше розглянула постанову про перевибори Чернівецької міської ради

06.12.2017, 15:51

Про це секретар Чернівецької міської ради Василь Продан заявив сьогодні під час прес-конференції в ратуші. 

"Чернівецький міський голова 9 місяців тому звернувся до парламента з відповідною ініціативою. Верховній Раді України не потрібно затягувати розгляд звернення Чернівецького міського голови, - сказав Василь Продан. - Постанову потрібно виносити на сесію і голосувати за чи проти". 

Водночас секретар міськради не бачить підстав для ухвалення цього рішення, адже за підсумками 2016 року Чернівецьку міську раду визнано найдемократичнішою в країні. Василь Продан навів приклади кількох міських рад в Україні, де є всі підстави про перевибори, проте там це питання навіть не стоїть на порядку денному. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федорук спростував фейк, начебто обрання секретаря Чернівецької міськради знімає підстави для її розпуску

Секретар Чернівецької міськради Василь Продан назвав "політичним"судовий позов департаменту житлово-комунального господарства до міської ради щодо небажання депутатського корпусу ухвалювати рішення щодо реструктуризації боргів комунального підприємства "Чернівціводоканал".

"Це абсолютно політичний позов, який під собою не несе жодного юридичного навантаження. Тому що подавати в понеділок позов по питанню, яке буде розглядатися в четвер - це абсолютно політичне рішення", - сказав він, додавши, що ця судова справа може слугувати одним із аргументів на засіданні профільного парламентського комітету при розгляді питання призначення дострокових виборів Чернівецької міськради.

"Поява цього позову від департаменту - це виключно політична дія для того, щоб пану Бурбаку мати підставу для перевиборів", - додав Продан.

Частково використано матеріали molbuk.ua 

1