«Самопоміч» і «радикали» Ляшка підтримали створення ТСК щодо розслідування діяльності путінського агента Медведчука, яку ініціював 'Народний фронт'. Чому мовчать БПП-«Солідарність» і «Батьківщина»?

«Самопоміч» і «радикали» Ляшка підтримали створення ТСК щодо розслідування діяльності путінського агента Медведчука, яку ініціював "Народний фронт". Чому мовчать БПП-«Солідарність» і «Батьківщина»?

24.12.2018, 19:48

Ініціативу «Народного фронту» про створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії для розслідування діяльності путінського агента Медведчука станом на 22 грудня, коли сплив п’ятиденний строк подачі заявок для участі у роботі комісії, підтримали фракції «Самопомочі» і Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

- Те, що проти України ведеться гібридна війна, вже давно не секрет. Роль ЗМІ у цій ситуації є дуже великою, якщо не визначальною. Прикриваючись свободою слова, яку їм забезпечує українська держава, агенти Кремля ведуть проти неї відкриту інформаційну агресію. Той самий Медведчук, який сьогодні зосередив у своїх руках вплив на пул антиукраїнських пропагандистських телевізійних каналів, які, плюючи людям в очі, тотально обманюють українців, називають Революцію гідності державним переворотом, учасників Майдану злочинцями, а "беркут", що розстріляв Небесну сотню, називають героями. З розгортанням виборчої кампанії в Україні, те, що зараз коять ці пропагандистські рупори Кремля, інкорпоровані в українське медійне середовище,  буде тільки наростати.

- Чому у цій ситуації мовчить Національна рада з питань телебачення і  радіомовлення? Чому мовчить СБУ? Звернулися до Президента України: шановний Петре Олексійовичу, чому не розглядається постанова, ухвалена Верховною Радою України щодо юридичних осіб "112 Україна" і NewsOne»? Верховна Рада України за неї проголосувала, ваша фракція БПП-«Солідарність» проголосувала… Якщо окремі політичні сили, які бояться втратити рейтинги, органи державної влади, які мають реагувати на подібні виклики,  бездіяльні щодо відкритих агентів і кума Путіна Медведчука, тоді захищати від них Україну буде «Народний фронт», реагувати на це буде Верховна Рада України. Парламент робитиме це доступними йому законними засобами впливу.   

- Те, що відбувалося минулого тижня у Верховній Раді України – це послідовна позиція «Народного фронту» по боротьбі з кремлівськими агентами. Саме тому звертався до колег-народних депутатів,  розіслав запрошення головам парламентських фракцій, зголошуватися до участі в роботі  тимчасової слідчої комісії. Наразі відгукнулися «Самопоміч» і «радикали». Де БПП-«Солідарність»? ТСК все одно буде створено, навіть якщо решта фракцій не делегують своїх членів до її складу. Наступного пленарного тижня я буду формувати ТСК з представників тих  фракцій, які подали своїх кандидатів і народних депутатів від  «Народного фронту». Для результативного голосування за створення тимчасової слідчої комісії необхідно лише 150 голосів, які є в сесійній залі. І ТСК почне працювати, почне витягувати на світло всіх агентів ворога і тих, хто їм сприяє. "Народний фронт" вважає, що зволікання у цій ситуації уповноважених державних органів вже межує зі злочинною бездіяльністю, - сказав Максим Бурбак. 

1