Самооборона перемогла Кіцула

Самооборона перемогла Кіцула

24.04.2014, 14:50

Меморандум з Вакарюком не врятував Кіцула – його таки звільнили. Відповідний указ сьогодні, 24 квітня 2014 року, з’явився на офіційному сайті Президента України.

«Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю:

Звільнити КІЦУЛА Юрія Васильовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, — йдеться в указі.

Призначення Ю. Кіцула начальником Служби безпеки на Буковині (на початку березня) викликало хвилю протестів у Чернівцях. Зокрема, останній такий пікет відбувся під будинком УСБУ вчора, 23 квітня. Це вже другий представник влади найвищого в краї рівня, звільнений під тиском людей у камуфляжах.

Указ не проливає світла на причини звільнення. “Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю: звільнити КІЦУЛА Юрія Васильовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області” – йдеться у ньому.

Нагадаємо, ще 13 березня після пікетування УСБУ людьми у камуфляжах Юрій Кіцул публічно написав рапорт на ім’я голови СБУ Валентина Наливайченка такого змісту: ”Прошу розглянути питання про мою відставку у зв’язку з недовірою громади”. Проте він працював на посаді до сьогоднішнього дня, а ще 22 квітня Юрій Кіцул та голова новоствореної Громадської ради при УСБУ в області Володимир Вакарюк підписали Меморандум співпраці.

Відставки Кіцула з моменту його призначення добивалися “Правий сектор” і особливо активно – “Самооборона”, у якої свій кандидат на посаду начальника УСБУ, Віктор Левчук. Ще одним імовірним наступником Кіцула називають Ігоря Довгошеєва – першого заступника начальника УСБУ, донедавна – помічника нардепа Миколи Федорука.

Нагадаємо, Юрій Кіцул втретє був призначений начальником УСБУ в Чернівецькій області 3 березня 2014 року. Вже через два дні після цього кадрового рішення агресивно налаштовані бойовики «Правого сектору» та «Самооборони» пікетували управління СБУ у Чернівецькій області з вимогою відставки новопризначеного начальника. 7 березня під будівлею УСБУ народний депутат Геннадій Москаль назвав Кіцула ставлеником родини Проданів та Юрія Борисова (топ-менеджера Дмитра Фірташа. Проти призначення Юрія Кіцула також виступав Микола Салагор, якого днями призначили керівником Чернівецької митниці.

Джерело: http://micto.cz/2014/04/24/memorandum-z-vakaryukom-ne-vryatuvav-kitsula-joho-taky-zvilnyly/

1


КОМЕНТАРІ (8)

ніяка вони не самооборона,а прихлібаї федорука і бурбака,які є декілька рекетирів ринку добробут та бабулька Фе.

Самооборону ,Правий сектор, Козаків та громаду області не плутайте  з цими уродами.

Кіцулу респект,має офіцерську честь, а також за те що не піддався на шабаш ,а також успіхів на новому місці роботи. )) далі буде ще цікавіше на буковині,все тильки розпочинається .чекаємо

avatar

Андрій

24 квітня 2014 11:58

а хто від того виграв?....

avatar

буковинець

24 квітня 2014 12:28

судя по сему, наверное только Правый сектор,Козаки и  действительная самооборона , хлопцы только регистрируют ГО,так как раньше и не думали о бумагах а только о деле,но с этим неприятным шумком самооборона очистилась от мразей в комуфляжах,которые продались федоруку и бурбаку, уже мольчу о куля в лоб

avatar

интересно

24 квітня 2014 12:59

цікава річ, ніхто включно із журналістами, які начебто позиціонують себе як демократичні інституції, не переймається ключовим питанням, а яке правове підгрунття у діях т.з. самооборони? наведіть хоч який документ або юридичний аргумент, що  дозволяє самопроголошеному натовпу брутально тиснути на легитимно призначених керівників. тим паче центрального підпорядкування. ГО Самооборна представляє не громаду міста, а кількох ляльководів. Скільки їх взагалі в організації - оприлюдніть, хто засновники і фінансисти. Десяток клоунів у камуфляжі та броніках влаштували шоу та, певно, в армії ніхто з них не був. Якщо професіоналами вважати тих, хто з політичної доцільності стрибає "з грязі в князі" спецсужбістів, то треба забути про правову державу, військову організацію, про повагу і оголосити СБУ приватним охоронним агенством.

avatar

юрист

24 квітня 2014 22:19

"самооборонні товаріщі куля в лоб" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=699002590158469&set=a.317623734963025.76364.100001462043180&type=1&stream_ref=10

avatar

чупакабра

25 квітня 2014 20:42

розскавчались проданські боти, скоро кінець вашому васі та михайлішину з рідним містом,  не буде кому кримінальні справи на них закривати.....почалася нова ера в іхній історіі, відповідальність за содіяне....

avatar

ой

26 квітня 2014 03:23

хто засновники, хто засновники?   ну не Россія однозначно,  хлопці ходять по калинці з скриньками для добровільних пожертв,  ще лиш на цих хлопаках ще земля тримаеться. бо едині з правим сектором хто не продався.....  Най ім бог допомагае!

avatar

характерник

26 квітня 2014 03:28

в 03:23 и 03.28 ...? что не спится? видно обосрался лазарев со своей кулявлобовской самобандой ?

avatar

характернику

26 квітня 2014 11:46