Ринок 'Добробут' через суд вимагатиме компенсувати господарські втрати, які він несе через втручання Чернівецької міської ради, Калинівського ринку

Ринок "Добробут" через суд вимагатиме компенсувати господарські втрати, які він несе через втручання Чернівецької міської ради, Калинівського ринку

14.11.2013, 21:46

Балансова вартість майна, яка знаходиться на території єдиного комплексу відомого як ринок "Добробут", 112 мільйонів 445 тисяч 807 грн. Про це повідомив керівник підприємства, депутат Чернівецької міської ради Михайло Прозоровський.

- Це вартість майна, яке побудоване. Є серед нього вже здане у експлуатацію, є таке що ще добудовується. Ця земельна ділянка - 7, 45 га - повністю забудована. Є фундаменти   недобудовані, але які також зареєстровані. Встановлено ступінь готовності.

Коли Михайлішин каже - вони купили землю і заклали її в банк - це означає, що людина ніколи не стикалася з веденням господарства такого масштабу.  І не отримувала кредити. Жоден банк проста так під землю не дасть кредит. До того ж у Михайлішина весь час якісь нові цифри. Ніхто кошти зараз не давав, а нам давали його поетапно. Коли ми почергово здавали об"єкти. І заклали ми не просто землю, а також майно , яке на ній знаходилося. 

А оці всі дії, які зараз відбуваються з боку Чернівецької міської ради, Калинівського ринку - це втручання у господарську діяльність. Через це фінансово страждає наше підприємство. Ми збираємо ці факти і будемо вимагати, щоб нам через суд компенсували ці втрати. 

 

На цьому відео Михайло Прозоровський порівнює оренду на Калинівському ринку і безстроковим користуванням майновими правами підприємців на "Добробуті". Ці права людей краше захищені законом, ніж те, що зараз відбувається на Калинівському ринку. Де здають в оренду навіть не контейнер, а невідомо що. Дивитися з 2 хв. 40 сек. 

Як стало відомо вчора Чернівецька міська рада звернулася до суду з клопотання знести майно, яке перешкоджає їй заволодіти землею. Як зрозуміло з відповіді пана Прозоровського йдеться про майно на суму понад 112 млн. гривень. 

- Мені дуже цікаво, а рішення про знесення робочих місць тисяч підприємців на НВТК "Добробут" Михайлішин приймав особисто? Можливо його уповноважила на це фракція Партії Регіонів в міській раді? Можливо голова Чернівецькоі обласної організації "Партії Регіонів"? Чи це вказівка центрального штабу "Партії Регіонів"? Міг "очільник" особисто прийняти рішення, яке ставить великий хрест на майбутніх політичних амбіціях "Партії Регіонів" на Буковині? Чи це вказівка з Федераціі Роботодавців Украіни? Чи це закулісна гра "Рідного Міста" проти "Партії Регіонів" в Чернівцях? Побачимо, хто буде крайній..., - прокоментував ініціативу депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк.

Раніше ми повідомляли: Після провалу захоплення, Продан з Михайлишіним вимагають у суду знести "Добробут". Разом з магазинами і людьми?

1