Рибак розбирався з намірами будівництва підприємства з утилізації сміття неподалік від житлових будинків у Кіцмані

Рибак розбирався з намірами будівництва підприємства з утилізації сміття неподалік від житлових будинків у Кіцмані

22.10.2018, 17:27

У Кіцмані місцевих жителів сколихнула новина, що на території міста планується будівництво підприємства з утилізації сміття неподалік від житлових будинків.

Сьогодні народний депутат України Іван Рибак разом із головою Кіцманської ОТГ Сергієм Булегою зустрілися із стурбованими кіцманчанами. Справа в тому, що ні людей, ні міську раду не повідомили належним чином про екологічні наслідки і можливі небезпеки від роботи цього підприємства.

- Враховуючи необхідність вирішення питання утилізації та переробки сміття в нашій державі, це наче й корисна справа. Але я розумію жителів Кіцманя, які мають право знати наскільки безпосередньо для них безпечним чи небезпечним буде виробництво, яке планують запускати неподалік від помешкань містян, - каже Іван Рибак

З цього приводу звернувся до начальника Управління екології та природних ресурсів Чернівецької облдержадміністрації з проханням надати інформацію щодо проведення за заявою ПП «Будстрой Чернівці» оцінки впливу на довкілля щодо монтажу та експлуатації установки по переробці твердих органічних відходів методом термічного розкладу без доступу кисню. Крім цього, у зв’язку з суспільним резонансом, наголошую на необхідності проведення громадських слухань з приводу розміщення даного об’єкта на території міста Кіцмань за участі його мешканців та представників міської влади.

1