Рибак категорично заперечує, що у Законі про Вищий антикорупцйний суд є положення, яке приховує амністію для топ-корупціонерів

Рибак категорично заперечує, що у Законі про Вищий антикорупцйний суд є положення, яке приховує амністію для топ-корупціонерів

14.06.2018, 10:07

Положення закону про Антикорупційний суд про те, що апеляції щодо справ НАБУ, які зараз розглядають суди, відбуватимуться в судах загальної юрисдикції не є амністією для всіх топ-корупціонерів.

Про це в ефірі "Прямого" заявив народний депутат від БПП Іван Рибак.

- Сьогодні Закон про Вищий антикорупційний суд набирає чинності. Вчора його текст було опубліковано у офіційній газеті ВР «Голос України», після чого довкола цього документу виникла певна дискусія. А саме, щодо його положення про те, що апеляції щодо справ НАБУ, які зараз розглядають суди, відбуватимуться в судах загальної юрисдикції.

- Я голосував за цей Закон. І тут можу категорично не погодитись з твердженням, що дана правка є амністією для всіх топ-корупціонерів. Насправді, якщо б цієї правки не було, було б нелогічно, адже так як Закон про Вищий антикорупційний суд сьогодні набирає чинності, то виходить, що з сьогоднішнього дня по суті ні один суд вже не розглядає справи топ-корупціонерів. Так теж не можна ставити питання, адже поки достеменно невідомо, коли запрацює Вищий антикорупційний суд, - сказав Іван Рибак. 

"Я сьогодні прочитав, що Мустафа Найєм каже, що суд взагалі не запрацює, що ще необхідно прийняти низку законодавчих актів, технічних законів. Але їх необхідно теж сьогодні приймати для того, щоб цей суд запрацював. В іншому випадку взагалі вся та робота, яку парламент і президент проводили протягом цього часу, піде просто насмарку. А цього не можна допустити. І якраз 315 народних депутатів в залі парламенту, усвідомлюючи це, натиснули кнопки "за", - зазначив він.

Рибак також наголосив, що визнанням саме такого тексту законопроекту, який сьогодні оприлюднений, було і рішення Європейського парламенту про виділення Україні чергового траншу в один мільярд євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент проголосував за виділення 1 млрд. євро допомоги Україні

Європарламент проголосував за надання Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги. Таким рішенням Європейський Союз знову продемострував підтримку та довіру нашій державі. Насамперед, надання цього кредиту підвищить кредитний рейтинг України та сприятиме збільшенню довіри іноземних інвесторів щодо заходу на український ринок, зокрема, переробної галузі, промисловості, сільського господарства та інших. Ці кошти матимуть цільове призначення. Важливо, що частина із них буде спрямована на вирішення екологічних питань в нашій країні.

"І якраз ця макрофінансова допомога для України є свідченням того, що саме такий документ був погоджений нашими європейськими партнерами. От і все. Тут не потрібно маніпулювати. Саме після публікації цього законопроекту відповідно таке рішення було ними прийняте. Так, це кошти, які будуть допомагати українській економіці. Це кошти, які підуть сьогодні на п’ять головних напрямків нашої держави. Це не кошти, якими ми будемо віддавати кредити чи відсотки по кредитам. Це кошти в реальний сектор економіки зайдуть і будуть працювати на державу і будуть сприяти створенню в Україні робочих місць. Для цього ми і приймали цей закон, аби певну довіру мати в наших європейських партнерів", - переконаний депутат.

Джерело: https://prm.ua/u-bpp-prokomentuvali-vimogu-ti-negayno-vnesti-pravki-zakonu-pro-antikoruptsiyniy-sud/

1