Руслан Запаранюк: Буковина виділила вже 6 млн грн для відновлення Херсонщини, щоби місцеві жителі змогли зимувати у своїх домівках

Руслан Запаранюк: Буковина виділила вже 6 млн грн для відновлення Херсонщини, щоби місцеві жителі змогли зимувати у своїх домівках

08.09.2023, 10:43
Продовжуємо відбудову деокупованих територій. Буковина виділила вже 6 млн грн для відновлення Херсонщини.
 
Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк
 
Буковинські будівельники працюють у Зарічному вже впродовж місяця. Відновлюють перш за все житло. У будинках облаштовують нові дахи, ремонтують пошкоджені стіни.
 
Надаємо 4 млн грн цільової субвенції з обласного бюджету Чернівецької області для обласного бюджету Херсонської області на реалізацію заходів з усунення аварій на об’єктах житлового фонду на території Херсонської області. Підписав відповідне розпорядження.
 
Кошти будуть використані на придбання будівельних матеріалів, виконання робіт та оплату інших супутніх заходів, пов’язаних із відновленням пошкодженого внаслідок бойових дій житла на території Високопільської селищної територіальної громади. Кошти вже перераховані обласному бюджету Херсонської області у повному обсязі.
 
Загалом, з обласного бюджету виділили 6 млн грн на допомогу у відновленні Херсонщини. У червні з обласного бюджету Чернівецької області вже було перераховано 2 млн грн.
 
З ходом відновлювальних робіт ознайомився директор Департаменту капітального будівництва Чернівецької ОВА Микола Гладюк, який побував у Зарічному з робочою поїздкою.
 
Нагадаємо, відновленням населеного пункту Чернівецька область опікується відповідно до програми «Пліч-о-пліч». Під час обстежень фахівці виявили 112 житлових будинків, які необхідно відремонтувати. На першому етапі будівельники відновлюють 37 осель.
 
«Враховуючи, що роботи багато, а попереду - холодна пора, маємо спільно пришвидшити темпи виконання будівельних робіт. Працюємо, щоби місцеві жителі змогли зимувати у своїх домівках», - каже директор Департаменту капітального будівництва Чернівецької ОВА Микола Гладюк.
 
Хід робіт і потреби обговорили з місцевими жителями та представниками органів місцевого самоврядування Високопільської громади, до якої входить село Зарічне.
 
Працюємо із благодійниками для того, щоби відремонтувати якомога більше об’єктів у селі Зарічне Високопільської громади, яке відновлюємо в рамках проєкту «Пліч-о-пліч». Разом відбудуємо!
 
 
На зображенні може бути: 1 особа та текст
 
На зображенні може бути: 1 особа, парник та текст
 
На зображенні може бути: 2 людини та текст
1