Румунія відкрила повітряний простір розвідувальним літакам НАТО для стеження на кордоні з Україною

Румунія відкрила повітряний простір розвідувальним літакам НАТО для стеження на кордоні з Україною

13.03.2014, 14:26

Сусідня румуннія розпочинає стеження за повітряним простором на кордоні з Україною. Румунія відкрила свій повітряний простір для розвідувальних літаків НАТО з радарною системою AWACS, заявив у середу Президент Траян Бесеску, додавши, що румунські літаки з 17 по 21 березня здійснюватимуть спостережні польоти над територією України в рамках програми “Відкрите небо”, – повідомляє rri.ro. Водночас румунська влада дозволила французькому фрегату увійти в найближчі дні в територіальні води Румунії.

Нагадаємо, що в понеділок Рада НАТО вирішила провести розвідувальні польоти AWACS над Польщею та Румунією в рамках зусиль Північноатлантичного альянсу зі спостереження за кризою в Україні.

Т.Бесеску, виступаючи перед румунськими журналістами, повторив, що Румунія беззастережно підтримує незалежність, цілісність і суверенітет України та ввважає нову владу легітимною, додавши, що своїми діями Віктор Янукович втратив легітимність і має піти у відставку.

Президент Румунії знову назвав агресією присутність російських військ на території України без згоди української влади і сказав, що він високо цінує витримку, яку демонструють українські військові не відповідаючи на провокації.

Траян Бесеску заявив, що Бухарест вважає поза законом ініціативну кримського парламенту прийняти декларацію про незалежність в перспективі референдуму 16 березня, який вважає неконституційним.

Бухаерст приєднається до євроатлантичних зусиль з відновлення міжнародного правопорядку, і попереджає, що новий заморожений конфлікт в Криму може призвести до посилення регіональної нестабільності, – зазначив Президент Румунії Траян Бесеску.

Джерело: rri.ro
ChernivtsiNews.com (c)

1