Романко vs Затуловська: обласна рада і ОДА створили двовладдя у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї

Романко vs Затуловська: обласна рада і ОДА створили двовладдя у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї

28.03.2018, 10:38

27 березня під час пленарного засідання 21-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання депутати крайового парламенту  проголосували за укладання контрактів за результатами конкурсів з керівниками обласних комунальних установ культури. 

У всіх випадках, окрім одного, депутати підтвердили вже оголошені кадрові призначення, які зробило управління культури Чернівецької ОДА. 

Єдине розходження - посада директора Чернівецького обласного краєзнавчого музею. 

21 березня прес-служба Чернівецької ОДА повідомила про призначення керівників восьми закладів культури, в тому числі директора Чернівецького обласного краєзнавчого музею – Романка Тараса Богдановича. 

Натомість з повідомлення за підсумками пленарного засідання 21-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання довідуємося, що депутати проголосували за укладання контракту за результатами конкурсу з  директором Чернівецького обласного краєзнавчого музею Оленою Затуловською. 

Тепер обласна адміністрація має намір оскаржувати це рішення у суді.

 Таким чином можна говорити про конфлікт виконавчої і представницької влади у даному питанні.

(Керівника Чернівецького обласного комунального підприємства "Кіновідеопрокат" депутати  Чернівецької обласної ради не призначали. Принаймні про це не вказується у повідомленні прес-служби. Натомість Чернівецька ОДА вже уклала контракт на цю керівну посаду з Калінкауцькою Людмилою Адамівною). 

1