Роман Ванзуряк зустрівся з Саакашвілі в Перемишлі

Роман Ванзуряк зустрівся з Саакашвілі в Перемишлі

25.02.2018, 21:25

Координатор Руху Нових Сил Міхеїла Саакашвілі в Чернівецькій області Роман Ванзуряк зустрівся з екс-президентом Грузії на території Польщі. 

Зараз, десь в Європі, працюємо над наступними кроками, - написав Mikheil Saakashvili на своїй сторінці у ФБ. 

Нагадаємо, лідеру "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки - до 13 лютого 2021 року. Про це повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький, передає "РБК-Україна". Рішення про заборону ухвалив начальник Мостиського прикордонного загону. Адвокат Саакашвілі заявив, що рішення оскаржать.

Генеральна прокуратура України cкерувала міжнародно-правове доручення правоохоронним органам Королівства Нідерланди, в якому просить відібрати у лідера партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі зразки голосу для розслідування в Україні кримінального провадження.

«Кілька днів тому ми направили в Голландію міжнародно-правове доручення, в рамках якого голландській владі пропонується відібрати у Саакашвілі зразки його голосу», – повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Є.Єніна, нідерландська сторона буде це робити самостійно, відповідно до доручення.

Відповідаючи на питання про те, чи означає це, що зразки голосу М.Саакашвілі може надати тільки в порядку доброї волі, заступник генпрокурора сказав: «Так, безумовно, це його право. А якщо він відмовиться, то це в черговий раз розвінчає міф Саакашвілі про те, що він готовий співпрацювати з правоохоронними органами».  

Адвокат лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький вважає нонсенсом направлення Генпрокуратурою України доручення правоохоронним органам Нідерландів з проханням взяття у Саакашвілі зразки голосу. Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Як можна робити такі заяви і запити, якщо взяття зразків голосу – це допоміжна додаткова процедура, яка застосовується, коли проводиться експертиза. А експертизу вони завершили і самі говорили про те, що є висновок експертної установи при СБУ, що 28 грудня 2017 року експертиза завершена і вона підтвердила справжність розмови між Курченком і Дангадзе», – сказав адвокат.

Чорнолуцький зазначив, що експертиза інституту СБУ була, на думку захисту Саакашвілі, сфабрикована і проведена з великою кількістю порушень, а головне – не була досліджена можливість монтажу аудіозапису.

Адвокат вважає, що взяття зразків голосу, коли немає інших слідчих дії і експертиз, є нонсенсом.

Чорнолуцький зазначив, що погоджуватися на таку процедуру чи ні – це особисте право Саакашвілі.

«З точки зору процесуальних прав і дій це вже виглядає і буде виглядати незаконно», – підкреслив він. Читайте більше тут: https://zik.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Роман Ванзуряк,  в  общем-то  неплохой  парень.  Не  пойму,  зачем  он  ищет  на  свою  задницу  приключения.  Сначала  путался  с  придурком - Яйценюком,  теперь - с  аферистом.

avatar

Йося

25 лютого 2018 21:42

Ты чьо, не понял еще? Аферисты у власти.

avatar

Nika

25 лютого 2018 23:09