Роман Ванзуряк розповів про настрої вояків-буковинців, з якими спілкувався  в зоні АТО

Роман Ванзуряк розповів про настрої вояків-буковинців, з якими спілкувався в зоні АТО

28.06.2014, 13:54
Голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк, перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції, відвідав буковинців, які несуть службу в східних регіонах держави. Також глава крайової виконавчої влади відвідав Харківський військовий госпіталь, де зустрівся з пораненими військовослужбовцями. Одного з поранених – буковинця Василя Москаленка, який донедавна перебував у полоні, – Роман Ванзуряк забрав із собою.

У п'ятницю, 27 червня, Роман Ванзуряк повернувся в область разом із військовослужбовцем, який буде переведений на реабілітацію до Чернівецького військового госпіталю.
 
- Східний вояж розпочали навідавшись до чернівецьких "беркутів", які знаходяться в Куп'янську. Передали передачі. Хлопці там серйозні. Настрій бойовий. Відвідали хлопців з 80-ї аеромодільної бригади на базі нашого 300-го полку в Орєхово Луганської області, - написав голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк на своїй сторінці у ФБ. -  Більшість хлопців - буковинці. Всі хлопці "обстріляні", мають бойовий досвід. Умови проживання, як на війні. Настрій нормальний. Добровільно йти ніхто не хоче. Чекають наказу, щоб звільнити Луганщину від покидькив-терористів. У кожного своя мотивація: одні відчувають, що наші війська здатні розчавити сепаратистів, інші хочуть помститися за своїх друзів, але всі без винятку без перемоги над ворогом покидати зону бойових дій не збираються.
 
- Коротко про результати. По полонених: Василь Москаленко доїжджає до Чернівців. Вночі буде в госпіталі. Він справжній герой, а його історія - це справжнє диво. Думаю, він сам розповість згодом. По Григорьєву - ситуація складна. Працюємо разом з Марією Матіос, головою Луганської ОДА та великою кількістю інших людей.
 
- Відвідав усіх поранених у Чернівцях, Львові, Вінниці, Києві, Харкові та поспілкувався з їх лікарями. Коли навідувались до хлопців в Харківський військовий госпіталь, переговорили з міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм. Якщо дасть Бог нам миру - чекаємо його на ювілей БДМУ у Чернівцях. Хоча в Харкові говорили здебільшого, зрозуміло, про АТО. Забезпечення і рівень догляду хороший, де є проблеми-швидко вирішуємо "в процесі". Бойчук і Москаленко їдуть лікуватися в Чернівці. Поспілкувався з нашими даішниками на другому блокпосту в Сватово Луганської області, "беркутами" і військовими на Луганщині. Передали допомогу з Буковини. 
 
- У них дуже небезпечна робота. Уже тут на місці відчувається злий дух військового конфлікту. Там не має місця для помилок. Спілкувався з нашими хлопцями прямо і начистоту. Їм необхідна окрім матеріальної і постійна моральна підтримка, щоб Вони не відчували себе покинутими у війні з терористами. Це важливо і там це відчувається на 100%.
 
 
1


КОМЕНТАРІ (6)

цирк і клоуни! так він губернатор чи глашатий ? малость слутало пацана

і цей вже має фотку ,замітьте не тікмо з майдану

ура Хероям! всім по фотці ! можна з фузеєю в руках як на таблоїді!

avatar

чернівчанин

28 червня 2014 13:06

до чернівчанина:

куди ставати у чергу за "срібняками", які платять за такі коментарі як ваш?

avatar

Петро Петрович

28 червня 2014 14:06

нешановний петро петрович, треба розуміти, що це піар хід губернатора. Букоаинців треба терміново всіх додому по ротації, а не робити вигляд, що в Чернівцях дуже переживають, крім рідних, за долю земляків. Братовбивчу бойню спровоковану політиками треба негайно зупинити.

avatar

до Петра Петровича

28 червня 2014 17:47

Поехал поехал но за снимками для Оксаны Продан.

avatar

Народу

28 червня 2014 20:52

Люди, схаменіться! Така гама почуттів - від ненависті до заздрощів! І що тон, що звертання - саме для воєнного часу! Навіть війна нас нічого не вчить!

avatar

Спокійна

29 червня 2014 08:33

Хто найняв професійну охорону "Тигр" для губернатора?   ОБЛАСНИЙ БЮДЖЕТ?  

avatar

КРУ

29 червня 2014 23:32