Роман Кракалія з Одеси представив чернівецьким старшокласникам новий роман «Три барви Дунаю»

Роман Кракалія з Одеси представив чернівецьким старшокласникам новий роман «Три барви Дунаю»

14.05.2018, 17:46

 Сивочолий, а колись чорнявий, проте й тепер не менш активний Роман Тарасович Кракалія презентував перед старшокласниками гімн. № 1 та ліц. № 4 нову книгу: роман «Три барви Дунаю», яка вийшла у чернівецькому видавництві «Друк Арт».

Уривки з роману, як сказав модератор зустрічі, директор Музею Івасюка і головний редактор «Буковинського журналу» Мирослав Ярославович Лазарук, вже друкувалися у згаданому журналі. Та навіть для тих, хто читав ті уривки, Роман Кракалія відкрився несподіваними сторінками власної душі й біографії. Чому в молоді роки Роман Тарасович не надто розкривався навіть перед друзями й колегами, цілком зрозуміло, коли прочитаєте його роман і дізнаєтеся, які історії з життя свого діда, відомого українського громадського діяча, засновника й редактора національної преси у передвоєнні роки він подає зараз, аби ми прожили їх разом з його героями. 

Письменник Віктор Олексійович Обдуленко та поет Михайло Олександрович Ревуцький поділилися враженнями про прочитану книгу. Приємною несподіванкою для гостя Романа Тарасовича став вірш – присвята, написаний Михайлом Олександровичем.
 
Зав.відділом абонемента Катерина Павлівна Сергійчук щиро подякувала письменнику та подарувала на згадку про зустріч сувенір – картину про Чернівці. Роман Тарасович подарував із великим трепетом та задоволенням подарунки – власні книги.

Романові Кракалії свого часу довелося залишити рідні Чернівці, улюблену роботу й переїхати до дуже мало україномовної Одеси. Це ж як квітку пересадити з доброго ґрунту в каміння. Та він вижив, вкоренився, створив 6 книг і оце привіз нинішню до нас… А ми чекатимемо нових книг і нових зустрічей!
 
Частково використано матеріал Лариси ХОМИЧ, «Версії»
1