Різнобарвні експерименти Наталії Волянюк

Різнобарвні експерименти Наталії Волянюк

20.07.2017, 10:22

В Центрі культури "Вернісаж" представлені роботи під назвою «Діалог кольору» - Наталії Волянюк - тут презентують колористичні та мінімалістико-символічні художні пошуки автора - це лаконічність та простота форми, сюжету, мотиву, ухилення від деталей, концентрація уваги на ідеї, змісті.

Наталія - Останнім часом я експериментую з акрилом, бо з олією і пастеллю працюю вже давно, – каже художниця. – Малюю різне – пейзаж, натюрморт, портрет. Цікавить людина-індивідуальність у природі. Вважаю, що основне завдання художника-колориста – експерименти з кольором, світлом і тінню, де форма відходить на другий план. У мене такий поклик душі, так я це бачу і відчуваю. Мені хочеться донести до глядача різні миттєвості зі свого життя. 
Багато картин Наталія Волянюк подарувала друзям і колегам. У її творчому доробку є й комерційні роботи, а є й такі, що створені для душі. 

Пані Наталія каже, що мистецький хист успадкувала від батька, який гарно малював, хоч і не був професійним художником. Як художник-практик молода жінка вірить в силу таланту, але переконана, що без праці нікуди. На її думку, художник мусить працювати щодня, щоби розвивати свої здібності, бачення кольору, аналізувати все. Успіх – це 99% праці.
Родинне коріння з Тернопіля - навчалась у Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному інституті ім. Т. Шевченка, згодом працювала в цьому вищому навчальному закладі на посаді викладача рисунку та живопису. Паралельно писала наукову роботу і вчилася в аспірантурі у Львівській національній академії мистецтв. Захистила кандидатську дисертацію «Народна вишивка Тернопільщини ХХ ст.».

Персональна виставка Наталії Волянюк діятиме до 10 серпня.

Степан Карачко – краєзнавець

1