Ремонт злітно-посадкової смуги в аеропорті буде проводитися за міські гроші

Ремонт злітно-посадкової смуги в аеропорті буде проводитися за міські гроші

14.04.2014, 16:36

На сьогоднішньому брифінгу секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик розповів, про позицію міської ради стосовно пропозиції міністра інфраструктури Максима Бурбака націоналізувати злітно-посадкову смугу аеропорту у Чернівцях.

- Під час візиту міністра інфраструктури України Максима Бурбака, ми обговорили питання про передачу аеропорту. Розуміння щодо цього процесу є і у міністерстві і у міській раді, - зазначив Ярослав Кушнірик.

Секретар Чернівецької міської ради зауважив, що через специфіку організації тендерних процедур в Україні, запропонований вихід зі скрутного становища аеропорту хоча і вирішує проблему, однак це призведе до необхідності відміни тендеру, що оголошувався міською радою раніше. До того ж, процес передачі у державну власність вимагає певних процедур, зокрема, рішення депутатів міської ради.

- Коли було б прийнято таке рішення на сесії, тендер мало би оголосити міністерство. Роботи можна було би розпочати, у кращому випадку, у жовтні, а, у гіршому випадку – навесні наступного року. В результаті, ми знову втратили цілий рік і аеропорт би не працював. Ідея була хороша, але, при нашому законодавсті, реалізувати її швидко неможливо, - переконаний Ярослав Кушнірик.

Таким чином, ремонт злітно-посадкової смуги в аеропорті буде проводитися за міські гроші. Без цього ремонту врятувати аеропорт неможливо, адже для отримання прибутку необхідно приймати і відправляти літаки.

Джерело: chv.tv

Довідково: 

1