Ремонт доріг у Чернівцях відміняється. Каспрук віддає гроші на покриття збитків Меленчука

Ремонт доріг у Чернівцях відміняється. Каспрук віддає гроші на покриття збитків Меленчука

09.05.2020, 14:31

На позачерговому засіданні виконкому приймали рішення про перерозподіл коштів. За пропозицією міської влади 3,3 мільйони гривень забрали з капітального будівництва доріг і передали на зарплати працівникам «Чернівцітеплокомуненерго». Про це на своїй сторінці в мережі фейбук повідомила секретар виконкому Антоніна Бабюк.

«Чи правильне рішення? Чому така ситуація , що підприємство не має коштів на зарплатню працівникам? Дороги потрібно ремонтувати? Потрібно. Але й люди не можуть бути без зарплат… Питань багато», – написала Антоніна Бабюк.

Нагадаємо, що Володимир Бешлей, зазначав, що він пов’язує своє звільнення з тим, що дав негативну оцінку роботи керівника комунального підприємства «Чернівцітеплокомуненерго» у поданні на продовження контракту з Олександром Меленчуком.

«Міського голову це розізлило. Я в поданні звернув увагу на всі недоліки які там є, ті мільйонні борги, які набрав пан Меленчук на комунальному підприємстві, ті кредити, які не реалізовані, і ми платимо штрафні санкції скажені кошти за не освоєння кредиту», – Зазначив Володмир Бешлей.

 Водночас, міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів в інтерв’ю «Главкому», що минулорічний нерозподілений залишок, який зазвичай навесні спрямовували на дороги, ремонти шкіл і садочків, цьогоріч  майже повністю пішли на медицину. Це майже  70 млн грн.  

«Було би дуже чудово, аби ми розуміли, яким чином ці видатки громадам будуть компенсовані», – зазначив Олексій Каспрук.

 «Кошти, які потрібно було витратити на ремонт доріг, витратили на Covid-19. Це треба робити, це життя і здоров’я людей. Але значить, виділіть нам кошти на дороги! Ми кажемо урядовцям: от ви ухвалили рішення про те, що громадяни можуть під час карантину не сплачувати за комунальні послуги (принаймні до кінця місяця). За це їм не нараховуються штрафи. У когось дійсно немає грошей, аби купити їсти, все розуміємо. Але тоді давайте зробимо так, щоби комунальним підприємствам з водопостачання, теплопостачання також не нараховували штрафи і пені, можна вони також не платитимуть за електроенергію і за газ? Відповіді поки що немає. А це означає, що ми з міського бюджету маємо накачувати ці підприємства грошима. Бо треба заплатити зарплату, потрібно також вже починати готуватися до наступного опалювального сезону. А на підприємстві немає грошей. Оплата за послуги (від громадян) впали катастрофічно. Тому я дуже переживаю за опалювальний сезон, і не тільки я, мої колеги (міські голови) також. В уряді нам відповіли, що нас, наші проблеми почули, будуть думати», – розповів міський голова.  

Тим часом, у Чернівецькій міськраді розпочався тендер з ремонту вулиці Кармелюка, під час якого мають визначити фірму-переможця, яка виконуватиме ці роботи.

Про це у вівторок в прямому ефірі у Facebook повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua.
 
Він сказав, що участь у тендері беруть п’ять підприємств.

"Тендерний комітет буде визначати наявність усіх документів, обирати переможця. Дуже хочеться, щоби через якісь-там судові скарги і рішення цей процес не був заблокований, і щоб ми приступили до ремонту вулиці Кармелюка. Я бачу, що в цьому році у нас можуть бути гроші на виконання значного обсягу робіт", – сказав міський голова.

Нагадаємо, ремонт вулиці Кармелюка у Чернівцях, яка перебуває у жахливому стані, мали розпочати минулого року. Однак через неодноразові скарги учасників тендеру одне на одного в Антимонопольний комітет, результати торгів були скасовані.

Наприкінці квітня, під час онлайн-трансляції відеозвернення голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, в коментарях під прямим ефіром з’явилися кілька дописів міського голови Олексія Каспрука, який запитав у Осачука щодо грошей, які уряд, за наполегливості Чернівецької ОДА, може виділити на капітальний ремонт вулиці Хотинської в Чернівцях.

У прямому ефірі: Каспрук запитав Осачука про ремонт вулиці Хотинської – голова ОДА відповіді не дав

 

У прямому ефірі: Каспрук запитав Осачука про ремонт вулиці Хотинської – голова ОДА відповіді не дав

За матеріалами https://times.cv.ua/,  https://glavcom.ua/ та https://molbuk.ua/

1