Ректор ЧНУ не поспішає позбавляти Кучму звання 'Почесний професор'

Ректор ЧНУ не поспішає позбавляти Кучму звання "Почесний професор"

15.01.2015, 20:57

У ректораті ЧНУ не поспішають із прийняттям рішення щодо позбавлення екс-президента Леоніда Кучми звання "Почесний професор ЧНУ".

 Про це у коментарі molbuk.ua розповів ректор ЧНУ Степан Мельничук.

 Він вважає, що пропозицію науковця Миколи Ткача щодо позбавлення Кучми почесного звання слід ретельно обдумати, перш ніж приймати якісь рішення.

 Читайте також: Після Лаврова й Кожари у Чернівцях хочуть позбавити звання "Почесний професор ЧНУ" також Кучму

 "Микола Васильович озвучив цю пропозицію, але вирішили, що не будемо поспішати. Бо Кучма веде зараз переговори, президент на то діло його уповноважує. І як то все закінчиться – побачимо. Про нього показували різні сюжети. Але то є розборки між тими олігархами: на одного показують, на другого показують… Поживемо – побачимо. Якщо він буде вести неправильну та антиукраїнську політику, то, звичайно, ми то зробимо. Але зараз якісь кроки робити ще зарано", - сказав Мельничук.

 "Кожарі (міністру закордонних справ України часів Януковича) та Лаврову (нинішньому міністру закордонних справ РФ) такі звання вручали, бо вони представляли відповідні міністерства. А ви пам’ятаєте, ми тоді увійшли у список ЮНЕСКО, а ці міністерства нам допомагали в цій спрві. Але ж ми не будемо присвоювати ці звання усім працівникам міністерства, які над цим працювали. Але були символи такі, була нагода, пропозиція. Ми на те і пішли. А потім сталося, що сталося – і забрали. Таке життя", - додав ректор.

 Читайте також: Щойно Вчена Рада Чернівецького нацуніверситету позбавила звань Почесний доктор міністрів закордонних справ України Леоніда Кожару та Росії Сергія Лаврова

На Буковині Народна рада хоче позбавити міністрів Лаврова й Кожару звання почесного доктора ЧНУ

 "Ми, як правило, цього дотримувалися – вручали ці звання тільки науковцям та вченим, каже Мельничук. Але тут, бачте, був такий виняток – випадок з ЮНЕСКО. Це було важливим для університету, а ці міністерства справді нам допомагали. Як на мене, в той час ці звання були виправданими. Але іди знай – як воно буде далі. Якби ми знали тоді, що події розвиватимуться так, то, гадаю, швидше за все, ми би так не зробили.

Швидше за все, тепер вручатимуться ці звання тільки вченим", - додав Степан Мельничук.

 Нагадаємо, у Чернівцях Кучму хочуть позбавити звання "Почесний професор ЧНУ"

1