Радіо Сокирянщини заперечує, що веселило слухачів у день жалоби

Радіо Сокирянщини заперечує, що веселило слухачів у день жалоби

19.01.2015, 19:41

На зауваження щодо недотримання правил мовлення у День жалоби 15 січня ТРО “Сокиряни” повідомляє:

На  зауваження щодо недотримання правил мовлення у День жалоби 15 січня повідомляємо, що 14 січня о 20 год. 32 хв. на електронну адресу ТРО «Сокиряни» надійшов лист представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Шегди Петра Петровича з рекомендаціями  керуватися при розробці програми мовлення на 15 січня Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, затвердженими Національною радою.

Відповідно до правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті телерадіоорганізацією «Сокиряни» було внесено зміни до медіа плану на 15 січня, а саме: вилучено з ефіру міжпрограмні заставки та музичні твори мажорного звучання, рекламні ролики, а також анонси, що містять елементи шоу, розваг. У зв’язку з тим, що  замовлення від радіослухачів надійшли до ТРО заздалегідь, було внесено  зміни до програми на замовлення та замінено музичні твори мажорного звучання на мінорні. Також впродовж ефірного часу  поширювалась  інформація про день жалоби та музичні твори патріотичного спрямування.

Джерело: Північно-Бессарбаський портал

Нагдаємо, у четвер, 15 січня в Україні оголошений День жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів.


Про це Президент Петро Порошенко повідомив під час робочої зустрічі з головами обласних державних адміністрацій. "Прийняв рішення проголосити 15 січня, четвер, Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів. І, в першу чергу, за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою", – сказав Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей."Проросійські бойовики-терористи прицільним ракетним ударом влучили в мирний цивільний автобус, який стояв на блокпосту. Вони цілились і в українських воїнів, і в українських цивільних громадян", – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що весь світ висловлює співчуття Україні, зокрема була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН, а 15 січня планується прийняття рішення Європарламентом з приводу трагедії в Україні. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови Канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд висловили співчуття та підтримку українському народові в принциповій боротьбі з терором.

Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. "Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об’єднані. Українців не залякати!", – підкреслив Петро Порошенко.

З метою вшанування пам'яті загиблих мирних жителів внаслідок обстрілу терористами пасажирського автобуса біля міста Волноваха розпорядженням міського голови у Чернівцях оголошено день жалоби. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій у цей день приспущено Державні прапори.

Керівникам трудових, педагогічних колективів, підприємцям рекомендовано о 12 годині вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Місцевих телерадіокомпаніям рекомендовано внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

15 січня у місті відмінено проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань.

Власники торгово-розважальних центрів,  закладів ресторанного господарства попереджені про жалобні заходи, недопустимість порушення правил дотримання тиші. 

1