«Раджу журналістам поцікавити, чи під час обшуків у лісгоспах бодай раз звучали прізвища Яценюка, Бурбака, Фищука, Федорука», - нардеп

«Раджу журналістам поцікавити, чи під час обшуків у лісгоспах бодай раз звучали прізвища Яценюка, Бурбака, Фищука, Федорука», - нардеп

17.08.2016, 04:08

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував на прохання журналістів гучні обшуки у лісгоспах краю, які провели представники прокуратури та СБУ.

Про це повідомляє www.buknews.com.ua

- Дуже багато прочитав і почув про себе зі шпальт газет, екранів телевізорів… Проте якщо журналістів справді цікавить всебічне висвітелння процесів, а не одна лише ретрансляція якихось чужих заяв, то, може, варто поцікавитися, що знайшли під час обшуків у лісгоспах. Чи пролунали десь там прізвища Бурбак, Яценюк, Фищук, Федорук? Чому півтора роки правоохоронці ГПУ, СБУ, які зараз проводили цю спецоперацію, мовчали? А тепер через півтора роки сказали, що у лісі є злочинність. Чому коли я особисто направляв кілька зверень до обласної прокуратури стосовно порушень у Вижницькому національному парку, то підстав для відкриття справ тоді не знайшли? А тепер їх знайшли, чи як? Чи це чергвоий піар-хід?

Усе це питання об’єктивного характеру.  

Я не хочу коментувати законспіровану спецоперацію правоохоронців. Нехай вони самі про неї розповідають. Але я хочу побачити кількість справ, які будуть порушені і доведені до суду. А також, хто буде у них випливати. Візьміть  голову кожного лісгоспу, подивіться коли він був призначений, і хто робив подання на його призначення. Побачите підписи попередника Олександра Фищука на посаді - лідера партії "Народний контроль" на Буковині, яка тепер так бореться з вирубкою лісів. А призначення ці робилися за його поданням і за підписами Івана Рибака. Т.в.о. начальника управління лісомисливського господарства в області пан Череватий також у  сфері його впливу. Те саме можу сказати про панів Когутяка, Робульця з екології, яких він наймав на роботу. А сам пан Рибак тепер працює у комітеті з питань екології. Перевірте усе це і побачите багато цікавого. 

А я також буду вимагати від прокуратури і СБУ називати, хто давав подання на призначення людей, які будуть проходити по кримінальних справах. І тоді нехай ті, хто робив такі подання - несуть за неї політичну відповідальність, а не перекладають з хворої голови на здорову. Це буде чесно! 

Так само я хочу знати, чому коли Ростик Білик розгулював містом, то віддувалися за це перед журналістами тільки представники поліції. Адже коли правоохоронці доповідали про  викриття схем зі скупки голосів і фальсифікації виборів, то склад учасників прес-конференції був зовсім іншим. Відбувалася вона у прокуратурі і за участі не тільки представника національної поліції. А тепер – нічого не чутно, жодної реакції! Принаймні відреагувати було б чесно стосовно своїх колег по боротьбі зі злочинністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фищук каже, що його "замовили" деяким журналістам і аналітикам

Я підтримую крок Олександра Фищука, який звернувся до Генпрокуратури і НАБУ з пропозицію розслідувати всі закиди, які лунають на його адресу. Це мій колега по боротьбі з режимом Януковича, побратим з яким ми пройшли Майдан. Тому я його підтримую. Хоча ви самі можете бачити, що у нас є різне бачення щодо впровадження деяких реформ у державі. Наприклад, у нас різне ставлення до децентралізації. Особливо у Сокирянському районі. Також мені  часом незрозуміла кадрова політика як голови Чернівецької ОДА, так і Чернівецького міського голови. Але це – демократія! Особисто я би скоротив департамент АПК в стінах ОДА. Це статисти, які там просто сидять. І так можна пройтися по усіх управліннях. Якщо ви половину скоротите, то гірше не стане точно. Але фонд їхньої зарплати треба зберегти для тих, хто залишиться ефективно працювати. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Про все і ні про що, як це типово для гіпопотамчика.

avatar

Дзеньо

17 серпня 2016 16:42

Сокира Stihl, реклама

avatar

Просто

17 серпня 2016 16:54