Рада Чернівецького 'Майдану' звільнила Івашина та Китайгородську і нагадала Порошенку про 'скелети' Лієва і перевибори рад

Рада Чернівецького "Майдану" звільнила Івашина та Китайгородську і нагадала Порошенку про "скелети" Лієва і перевибори рад

02.06.2014, 15:45

30 травня 2014 р. відбулося засідання Ради Чернівецького обласного об’єднання «Майдан». Рада задовільнила заяви про звільнення з посад голови виконкому ЧОО «Майдан» Івашина Юрія Олексійовича та заступника голови виконкому Китайгородської Віри Микитівни у зв’язку з їх входженням до структур обласної влади. Члени ради практично одноголосно обрали головою виконкому ЧОО «Майдан» Абрам’юк Галину Йосипівну. Рада затвердила рішення Президії ЧОО «Майдан» про виключення з членів медичної комісії Гуменка Я.В., розглянула інші питання.

Президентові України

ПОРОШЕНКУ  П.О.

Шановний Петре Олексійовичу !

Від імені Буковинської громади Рада Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» бажає Вам на посту Президента України плідної праці на благо українського народу і держави.  Заради миру, заради втілення у життя ідеалів Майдану ми готові допомагати владі у центрі і місцях. 

Наша країна перебуває у важкій ситуації, головно через дії злочинного режиму Януковича. Необхідно ліквідовувати негативні наслідки попередньої злочинної влади. Просимо Вас втілювати у життя таку кадрову політику, щоб керівні кадри партії регіонів, комуністів та їхніх сателітів не потрапили  на керівні посади у нинішній владі.

До прикладу, громада Буковини глибоко обурена призначенням Олександра Лієва  на посаду заступника генерального директора НТКУ. Пам’ятаємо «антикризове керівництво» та «ефективний менеджмент» команди, у якій працював Лієв у період тяжкої повені  2008 і 2009 років у Чернівецькій області.  «Скелети мостів» Лієва дотепер ятрять душу і мозолять очі людям.  Чому досі немає об’єктивної оцінки компетентними  органами  його діяльності в Чернівецькій  області? Донедавна Лієв був «яструбом» злочинної партії регіонів, звертався до керівників самопроголошеної проросійської влади у Криму на предмет його ж лояльності до окупаційної влади. А після цього його призначають на посаду в НТКУ і доручають формувати інформаційну політику Першого національного телеканалу?!

У квітні 2014р. від імені Буковинського Віче ми зверталися до в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В., Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., генерального директора НТКУ Аласанія З.Г. щодо звільнення Лієва з посади.  (Вих. №18/14від 13.04.2014р.). До сих пір не маємо відповіді по суті.

Підтримуємо ініціативу голови Чернівецької ОДА Ванзуряка Р.П. щодо проведення позачергових виборів до Верховної Ради України та місцевих рад восени 2014 року.

Маючи на меті побудову консолідованого суспільства, ми не прагнемо загострення стосунків між владою і громадськістю, але й не будемо спокійно спостерігати відверто недержавницькі підходи до кадрової політики на центральному і регіональному рівнях. Будемо і надалі контролювати дії нової президентської команди відповідно до ідеалів Майдану. Просимо нас почути і бажаємо плідної співпраці Вашій команді на благо України!

Рада Чернівецької обласної організації «Майдан»

м. Чернівці, вул. Грушевського,1.        

30 травня 2014р.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ініціатива проведення позачергових виборів місцевих рад належить Білогорці Андрію, а Ванзуряк лише її оформив і направив до ВР.

avatar

Майдану

02 червня 2014 15:44