'Привіт Петришину' - Активісти знайшли на Вижниччині базу ЧНУ за 2,3 млн. грн.

"Привіт Петришину" - Активісти знайшли на Вижниччині базу ЧНУ за 2,3 млн. грн.

13.07.2018, 15:48

2,3 млн. грн. на будівництво бази для проходження практики студентів у селі Мигово Вижницького району витратив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

 Такі дані опубліковано на Facebook-сторінці "Закупівлі Чернівці" з посиланням на відповідні документи у сервісі державних закупівель ProZorro.

"ЧНУ в Мигово будує цілу базу. В документах йдеться, що все це з метою створення умов для проходження навчальної та виробничої практик студентами. Розпочали будівництво у вересні 2017 року. Саме тоді без проведення тендерних закупівель укладено договір між ЧНУ і ФОП Лапушняк Ганною Григорівною щодо будівництва огорожі території бази за 500 тис. грн.( https://bit.ly/2KUC55g). Вже у травні 2018 року будівництво продовжили і знову без тендеру. ПП "Єврофасадбуд", якщо вірити підписаному договору, зобов’язалось збудувати колибу та котедж за 549 тис. грн. (https://bit.ly/2up8Opp).
 
А у липні 2018 року на горизонті з’являються нові підрядники фізичні особи-підприємці. Знову без тендерів і конкурентів 1 млн.250 тис. грн. йде на будівництво котеджів ФОП Гросул Оксані Миколаївні (https://bit.ly/2L2XjNT) та 68 тис. грн. Мацишину Ярославу Тарасовичу за проектування нових котеджів (https://bit.ly/2mc1Sat).
 
Отож на будівництво бази практики для студентів без тендерів і конкурентів ЧНУ ім. Федьковича витратило вже 2,3 млн. грн.
 
Закупівлі Чернівці вже писали про закупівлю прослуховуючих пристроїв ЧНУ за 880 тисяч грн http://bit.ly/2uiCW5G.
 
Також університет у відповідь на наш запит повідомив, що в листопаді 2017 року було внесено зміни до річного плану закупівель і вирішили, що їм капець треба радіообладнання, бо звернувся завкафедри радіотехніки та інфобезпеки Л. Політанський. Окрім того зміни на 1,53 млн. грн стосувались і закупівлі переговорного обладнання для синхронного перекладу, яке успішно закупили в січні 2018 року http://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-12-07-002637-c
 
Добре живе ЧНУ, мусімо визнати. Такі закупівлі - турбаза, обладнання для прослуховування, переклад. Не багато, не мало без чогось 5 мільйонів гривень. І все - без конкурсу або з відхиленими пропозиціями конкурентів. Лафа. Привіт Петришину", - йдеться в дописі спільноти "Закупівлі Чернівці".
 

 

1