Пристрасті за Мігайчуком

Пристрасті за Мігайчуком

25.03.2014, 20:08

В облдержадміністрації вирішували долю начальника обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни Манолія Мігайчука. Нагадаємо, що вже близько року пацієнти та частина медичного персоналу лікарні вимагає усунення керівника з посади, оскільки стверджує, що Манолій Мігайчук чинить тиск на лікарів, а також неналежно та зневажливо ставиться до своїх пацієнтів.

Депутати облради вирішували долю начальника обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни. Зокрема на засідання комісії, до якої увійшли депутати облради, прийшли представники колективу шпиталю, аби висловити свою позицію щодо роботи Манолія Мігайчука на посаді начальника госпіталю.

Олександр Воронюк, лікар, представник трудового колективу госпіталю: «Ситуація, яка склалась в обласному госпіталі інвалідів війни на протязі останніх 4х років є вкрай напруженою та небезпечна для персоналу нашого, колективу і для надання адекватної медичної допомоги».

Олександр Воронюк також запевнив, що в шпиталі не вистачає вкрай необхідних препаратів, натомість пацієнти лікарні висловили своє невдоволення та обурення роботою пана Мігайчука.

- «У нас в місті 10 батьків загиблих, я особисто підходила до Вас, мати загиблого Маркова, у неї був тиск 220 ви ледь підписали ту путьовку, що вона лягала в госпіталь».

- «Этот человек, это не человек, а гов*о. Так и говорю при всех. И говорит до потр***емся вечером, тебе бы приятно как мужу, как отцу, я бы убил бы его. Я не прав? Я покажу таких 3-х человек, здесь, в зале. Стыдно должно быть, ты мужик или кто? Это женщины, это работники госпиталя».

В свою чергу представники Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення направив подання щодо винесення питання про доцільність перебування на посаді начальника шпиталю Манолія Мігайчука на розгляд комісії обласної ради. Проте позиція департаменту однозначна.

Ростислав Колошин, заст. директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА: «Це подання і я його оголосив, щоби комісія Ваша розглянула доцільність його перебування на посаді. Стосовно нас – ми вважаємо, що його перебування на посаді недоцільне».

Проте в ході роботи комісії було з’ясовано, що умовами трудового контракту пана Мігайчука не передбачене звільнення через рішення облради натомість є інший пункт.

Іван Шевчук, депутат облради: «є у положенні контракту таке як звільнення за неналежне виконання трудових обов’язків, є таке? Хто скаже, що доведення колективу і цього всього до цієї ситуації, що це є належне виконання?»

Під час засідання слово неодноразово надавалось начальнику обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни проте його виступи щоразу обурювали присутніх, а відтак переривались вигуками «Ганьба».

Проте вже під кінець розгляду питання, щодо долі посадовця, Манолій Мігайчук вийшов до трибуни аби сказати наступне.

Манолій Мігайчук, начальник обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни: «Зважаючи на те, що є на сьогодні соціальна напруга в колективі викликана деякими афганцями я приймаю для себе рішення написати заяву про перевід мене на іншу роботу, щоб не накалювати обстановку».

Проте навіть в разі переведення Манолія Мігайчука на іншу посаду, члени комісії все одно готуватимуть на розгляд сесії облради подання щодо дострокового припинення дії контракту Мігайчука у зв'язку з неналежним виконанням ним службових обов'язків.

Дар’я Товпіч. Телеканал "Чернівці".

Джерело: mtrk.com.ua

Питання про доцільність перебування на посаді начальника ОКУ «Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни» Манолія Мігайчука (на фото) розглянула постійна комісія з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова комісії – Олександр Смотр). На засіданні комісії, у якому взяли участь представники трудового колективу та пацієнти госпіталю, відбулось тривале та гостре обговорення питання.

У результаті було вирішено доручити Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту ОДА підготувати подання про дострокове припинення повноважень керівника госпіталю у зв’язку із неналежним виконанням ним своїх посадових обов’язків та внести це питання на розгляд сесії обласної ради, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради.

Постійна комісія також вирішила створити комісію для розгляду фінансово-економічної діяльності ОКП «Буковина-Фарм» на прохання членів колективу, розглянула низку питань про передачу в оренду нерухомого майна комунальної власності, про списання та передачу окремого майна спільної власності територіальних громад.

Раніше ми повідомляли

У Чернівецькому обласному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни, який є обласною комунальною установою, відбулись збори колективу, де обговорювалось питання перебування на посаді керівника госпіталю Манолія Мігайчука. Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Більшість працівників госпіталю, яких підтримують громадські організації та пацієнти, наполягають на звільненні Манолія Мігайчука з посади начальника обласної комунальної установи. Запрошеним на збори та журналістам був представлений протокол результатів таємного голосування від 4 березня 2014 року. З 192 працівників, які взяли участь у голосуванні, 133 висловились проти перебування Манолія Мігайчука на посаді начальника. Більшість колективу звинувачує головного лікаря у численних зловживаннях, порушеннях законодавства та психологічному тиску на підлеглих. Натомість Манолій Мігайчук вважає невдоволення колективу зорганізованою проти нього акцією. На даний момент він перебуває у відпустці, а доступу до кабінету головного лікаря, де на думку членів колективу знаходяться компрометуючі документи, немає. Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення створив комісію для вивчення ситуації.

Голова обласної ради Михайло Гайничеру запропонував вирішити конфліктну ситуацію у правовому полі. Зокрема, кабінет керівника госпіталю повинен бути відкритий у присутності членів створеної комісії. Всі документи про здійснені в установі закупівлі та тендери будуть передані в КРУ та правоохоронні органи, які зроблять щодо них свої висновки.

Михайло Гайничеру запропонував представнику Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення відкликати начальника ОКУ "Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни" Манолія Мігайчука з відпустки та відсторонити його від виконання обов’язків на час роботи комісії. Її висновки буде представлено на розгляд профільних постійних комісій обласної ради, а остаточне рішення щодо звільнення та призначення керівників комунальних установ приймає сесія обласної ради.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Перевірте обласного судинного херрурга Домбровського - Хабарник якого світ не бачив.

avatar

Boris Todorov

22 червня 2014 12:10

Не знаю пане, який він хабарник, але що господар і професіонал то точно!Таких спеціалістів і господарників, на пальцях перелічити у Чернівцях... і не плетіть пане дурниць...маєте що сказати, прошу дуже, заяву з підтвердженнями до антикорупційного комітету і будуть розбиратися...а то багато таких сиксотів як ви попросипалося...

avatar

Сима

22 червня 2014 23:01