На кордоні з Румунією  50 'тітушок'-контрабандистів  спробували заблокувати  роботу чернівецьких прикордонників (ФОТО)

На кордоні з Румунією 50 "тітушок"-контрабандистів спробували заблокувати роботу чернівецьких прикордонників (ФОТО)

20.03.2016, 16:58

Держприкордонслужба продовжує посилювати заходи з ліквідації злочинних схем на усіх ділянках кордону. Зокрема, суттєво активізовано зусилля прикордонників щодо недопущення протиправної діяльності на українсько-румунському кордоні, а саме на ділянці Чернівецького загону. Зазначені заходи, проведені спільно з іншими правоохоронними органами та у тісній взаємодії з румунськими колегами дали змогу значно обмежити контрабандні потоки та припинити діяльність злочинних груп з незаконного переміщення тютюнових виробів та інших товарів через державний кордон.

На жаль вживаючи заходів щодо протидії контрабандній діяльності пов’язаної із переміщенням сигарет, прикордонники Чернівецького загону зустрічають супротив з боку певних осіб з числа місцевого населення, які  усіма методами намагаються перешкоджати роботі прикордонників.

Так сьогодні, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Красноїльськ», близько 50 осіб спробували заблокувати роботу прикордонників та влаштували пікет поблизу щойно облаштованого на шляхах контрабандистів контрольного посту. За попередніми даними організатором даної акції протесту є один з місцевих контрабандистів, який шляхом підбурювання та іншими незаконними методами намагається залучитись підтримкою населення.                                                                                    

Державна прикордонна служба України інформує, що надалі продовжуватиме посилювати заходи із охорони державного кордону та ліквідовувати канали діяльності злочинних угруповань. 

Джерело: http://dpsu.gov.ua/

ДОВІДКОВО: 

На Буковині прикордонники зупинили зловмисників, які намагалися перетнути кордон

Учора увечері прикордонним нарядом відділу “Черепківка” було помічено двох невідомих, які рухалися в бік державного кордону. Наблизившись до загороджувального паркану, “чужаки” спробували його знищити з метою подальшої підготовки до протиправної діяльності. 

Про це повідомили в прес-службі Чернівецького прикордонного загону.

Для освітлення території прикордонники здійснили постріл із сигнального пістолета. Під час спроби затримання невідомих, ті вдались до втечі, використовуючи підготовлений заздалегідь легковий автомобіль. Проте, втекти зловмисникам далеко не вдалося. Прикордонники швидко затримали автомобіль із порушниками. Ними виявилися 21- та 29-річні мешканці сіл Старий Вовчинець та Черепківці Глибоцького району.
На Буковині прикордонники зупинили зловмисників, які намагалися перетнути кордон

Нагадаємо, що днями прикордонники Чернівецького загону зупинили дві невдалі спроби прориву через державний кордон двох транспортних засобів на ділянках відділів “Красноїльськ” та “Черепківка”. У зазначених випадках зловмисники також пошкодили загороджувальний паркан шляхом його знесення.

Тепер затриманим, окрім понесення покарання згідно з чинним законодавством, ще й доведеться за власні кошти відновити пошкоджені ділянки загороджувального паркану.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Михаил Гор

20 березня 2016 15:15