КГБ Придністров'я заявляє, що СБУ дезинформує про походження радіоактивного урану-235

КГБ Придністров'я заявляє, що СБУ дезинформує про походження радіоактивного урану-235

10.05.2014, 02:59

Комітет держбезпеки Придністров'я спростував повідомлення Служби безпеки України про те, що затриманий радіоактивний уран- 235 нібито був ввезений на Україну з території невизнаної республіки, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

"Комітет держбезпеки ПМР звертає увагу на відсутність у Придністров'ї будь-яких радіоактивних речовин, природних джерел їх отримання і засобів обробки, а також технічних пристроїв, що містять їх" , - йдеться в повідомленні.

«5 мая пресс-центром Службы безопасности Украины была опубликована информация о задержании радиоактивного вещества уран-235, ввезенного в Украину якобы с территории Приднестровской Молдавской Республики. Комитет госбезопасности ПМР обращает внимание на отсутствие в Приднестровье каких-либо радиоактивных веществ, природных источников их получения и средств обработки, а также содержащих их технических устройств. В связи с этим Комитет государственной безопасности Приднестровской Молдавской Республики считает необходимым указать на дезинформирующий характер сообщения СБУ», – говорится в сообщении.

Также в КГБ отметили, что сообщения о ведущейся в Приднестровье подготовке к вооруженному нападению на Украину и об организации участия приднестровских граждан в деструктивных действиях на территории Украины не соответствуют действительности.

Кроме этого, в Приднестровье озабочены «грубыми информационными провокациями со стороны официальных структур Украины и рекомендуют впредь воздерживаться от дезинформирующих инсинуаций, способствующих нагнетанию обстановки».

Раінше СБУ повідомило, що контррозвідка вилучила 1,5 кілограми радіоактивної речовини, яку везли із Придністров'я на Схід України. За словами речниці відомства Марини Остапенко, на території Чернівецької області затримано 9 осіб, серед яких, попередньо, є громадянин РФ, а всі інші українці, котрі ввезли із Придністров'я на авто з іноземними номерами півтора кілограми радіоактивної речовини у контейнері кустарного виробництва. За інформацією СБУ, цю речовину мали доставити у східні області з метою створення так званої "брудної" бомби та використання її під час масових акцій. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, триває слідство.

Джерело: УНН
1


КОМЕНТАРІ (3)

Защитим Родину!
Подписываем петицию за признание России спонсором терроризма. ПОШАГОВАЯ ИНСТРУКЦИЯ:
http://uainfo.org/yandex/318585-podpisat-peticiyu-za-priznanie-rossii-sponsorom-terrorizma-poshagovaya-instrukciya.html (сайт UAINFO)

avatar

nata

10 травня 2014 01:50

ВИ СЛАБА НА ГОЛОВУ ЛЮДИНА. ЗАМІСТЬ ТОГО ЩОБ ЖИТИ З СУСІДАМИ МИРНО, ВИ ГАВКАЄТЕ НА ПРИДНІСТРОВЬЯ ЯК СКАЖЕНІ ПСИ!

avatar

Революйіонер - NATA

10 травня 2014 02:10

цю клоунаду ,а також із клоунадою що на 9 травня  хтось щось готує в області , розорали на весь світ довгоооошеееевввв і "буковинська сотня кулявлоб" для того щоб цей алкаш та бездора й далі мутив в сбу

дурні так хотіли пере києвом "вислужитися",а вийшло що вкакалися

це дурдом що вони витворяють з місцевим сбу,звідті ідуть нормальні люди бо не хочут робити з цим бурбаківськокулявлобним рейдерським поцом

avatar

Федір

10 травня 2014 10:49