Просяному 'гроші не пахнуть': депутат міськради вже відчув себе римським імператором і хоче з чернівчан ще грошей за користування комунальними туалетами на 'Калинці'

Просяному "гроші не пахнуть": депутат міськради вже відчув себе римським імператором і хоче з чернівчан ще грошей за користування комунальними туалетами на "Калинці"

07.10.2021, 13:06

Депутат Чернівецької міської ради від партії "Слуга народу" Олексій Просяний пропонує встановити мінімальну оплату за користування туалетами на комунальному  "Калинівському ринку". 

Про це депутат міської ради написав на своїй ФБ-сторінці. 

Якщо вірити Просяному, то на утримання шести громадських вбиралень на МКП "Калинівський ринок", "щороку на утримання однієї вбиральні витрачається 1 млн грн, а їх на ринку шість".  

Відтак "Слуга народу" не знайшов нічого кращого, як двічі залізти до кишень чернівчан. Першого разу, коли кошти на утримання туалетів виділяє комунальне підприємство, яке належить громаді міста. А вдруге, коли за ті самі туалети ще раз заплатять самі чернівчани. 

Нагадаємо, крилатий вислів «гроші не пахнуть» (лат. Pecunia non olet) належить римському імператору Веспасіану, який правив з 69 по 79 рр. нашої ери. Відчуваючи гостру потребу у грошах імператор запровадив новий податок - плату за користування громадськими туалетами. Замість відповіді на критичне зауваження сина і спадкоємця теж майбутнього римського імператора Тита щодо негідного податку Веспасіан просто дав синові понюхати гроші, які якраз доставили з нового збору.  Отримавши негативну відповідь на своє питання, чи пахнуть вони, Веспасіан вимовив: «Гроші не пахнуть». 

Схоже, Олексію Просяному також! 

1