Буковинські прокурори активізувалися після свят

Буковинські прокурори активізувалися після свят

16.01.2012, 20:16

         Чернівецька міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактами зловживання своїм службовим становищем службовими особами ДП «Хотинське держспецлісництво АПК» та за фактами вчинення останніми службового підроблення за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.366 та ст.246 КК України.

         Службовці вказаного державного підприємства з метою незаконного збагачення умисно, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб занизили кубомасу лісодеревини, тобто зазначили менші діаметри 79 дерев породи дуб, бук, черешня, клен та липа, внаслідок чого ці дерева були незаконно зрубані. В результаті цього державним інтересам спричинені збитки на загальну суму майже 500 тис. грн.

         В іншому кварталі таким же чином незаконно зрубали 7 лип та 43 граби. Цього разу державним інтересам також були нанесені збитки на загальну суму 300 тис.грн.

         Досудове слідство триває.

Справа директора державного підприємства уже в суді

          Прокуратура Чернівецької області завершила досудове слідство і скерувала до Садгірського районного суду м.Чернівців для розгляду по суті резонансну кримінальну справу за обвинуваченням директора Державного підприємства «Чернівецький навчально-координаційний центр з питань організації діяльності автомобільного транспорту» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України.

         Чиновник, виконуючи функції з підготовки матеріалів для проведення конкурсу з перевезення пасажирів на одному з автобусних маршрутів області, отримав хабар у сумі 8 тис. доларів США від приватного підприємця за сприяння у позитивному результаті голосування під час визначення переможця конкурсу.

Хабарі беруть і в кредитних спілках

          Прокуратура Заставнівського району порушила кримінальну справу стосовно голови однієї з кредитних спілок за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

         Керівник спілки, переслідуючи мету особистого збагачення, вимагав і отримав хабар у сумі 4800 грн. від позичальника за дострокове погашення взятого ним у даній спілці кредиту.

         Досудове слідство у справі триває.

 Повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.