Прокурор Якимчук повідомив, що правоохоронці перевіряють закиди Маніліча на адресу Курка

Прокурор Якимчук повідомив, що правоохоронці перевіряють закиди Маніліча на адресу Курка

09.03.2015, 13:45

Прокурор Чернівецької області Микола Якимчук повідомив, що правоохоронці перевіряють інформацію про нібито одноосібне розпорядження коштами з обласного бюджету першим заступником голови обласної ради Ярославом Курком. Про  це заступник голови облради Валентин Маніліч заявив на прес-конференції 27.01.2015. Зокрема посадовець місцевого самоврдяування тоді сказав, що Ярослав Курко ще в липні 2014 року нібито прийняв одноосібне рішення щодо перерахування 150 тисяч гривень на користь благодійного фонду "Чернівецький міський благодійний фонд ветеранів і пенсіонерів Служби безпеки "Ветеран".

- Це звернення ми направили для службового розслідування  в управління СБУ в області, а з іншого боку, в тій частині, яка стосується інших питань, воно спрямоване в управління МВС України в області, - пояснив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук під час прес-конференції. - І в найближчі дні якраз прийматиметься рішення з данного питання. 

Докладніше на відео:

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

Бурбак обурений заявами "непотоплюваної тушки" Маніліча, що придбання спорядження співробітникам УСБУ області в АТО - це корупція

Народний депутат України Максим Бурбак гостро відреагував на деякі заяви заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча. 

Обурення народного депутата викликав коментар посадовця місцевого самоврядування, який стосувався виділення грошової допомоги співробітникам СБУ в області, що вирушали в зону АТО.

Хто ще не знає - допомога для наших хлопців в АТО тепер розцінюється як корупція!! Це так непотоплювана тушка Малініч стверджує. Бо для нього виділення 150 тисяч гривень рішенням обласної ради для придбання необхідного спорядження співробітникам УСБУ області, яких відправляли в зону АТО - це одноосібне розпорядженя коштів заступником голови облради. Оце точно: кожен міряє по собі.

Додаю копії усіх документів для ознайомлення громадськості. Вам робити висновки щодо "корупційних" дій Ярослава Курка. Ухвалу суду стосовно корупціонера Маніліча не має хіба що ледачий.

P.S. Нехай доводить справу до суду. Буде дуже цікаво заслухати його аргументи. Впевнений, що слухати їх буду не я один. Нашим хлопцям теж дуже цікаво. Вже мені дзвонили.

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

Буковинські співробітники СБУ затримала в "ДНР" ватажка диверсійно-розвідувальної групи, викрили 10 інформаторів, вилучили зброю та боєприпаси

 

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ

Нагадаємо, раніше заступник голови облради Валентин Маніліч звинуватив заступника голови обласної ради Ярослава Курка в одноосібному розпорядженні коштами з обласного бюджету. Про це Маніліч заявив на прес-конференції 27.01.2015.

Зокрема Маніліч заявив, що Курко ще в липні 2014 року прийняв одноосібне рішення щодо перерахування 150 тисяч гривень на користь благодійного фонду "Чернівецький міський благодійний фонд ветеранів і пенсіонерів Служби безпеки "Ветеран".



"Існують аналогічні, на мій погляд, порушення законодавства, які зв’язані з бюджетною сферою. Але чомусь ні прокуратура, ні СБУ, ні УМВС не складають протокол про адмінправопорушення. У мене є розпорядження голови обласної ради, яке підписав перший заступник голови Курко ще 16 липня 2014 року. Було прийнято одноосібне рішення щодо перерахування 150 тисяч гривень на користь третіх осіб - в даному випадку мова йде про благодійний фонд", - сказав він.

"Посадова особа, діючи в інтересах третіх осіб, одноосібно, без керівництва обласної ради, всупереч бюджетному кодексу, всупереч положенням про обласний спецфонд, видала це розпорядження", - додав він.

Водночас заступник голови облради пояснив, як саме мала відбуватися процедура розпорядження коштами з обласного бюджету.

"Мала бути програма по фінансуванню цих заходів, мали бути визначені самі заходи, які мали фінансуватись. Після того бюджетна комісія мала розглянути це. А потім мало бути розпорядження, яке відповідно до регламенту, мало бути погоджене з керівництвом обласної ради. Тільки після цього сесія мала розглянути питання про перерахування цих грошей. На жаль, це не зробили. Був лише лист, підписаний керівником Служби безпеки. Це - порушення, через яке обласний бюджет безнадійно втратив 150 тисяч. Я вважаю, що ці гроші були вкрадені з обласного бюджету. Законних підстав для перерахування цих коштів не було. Для цього потрібна додаткова правова і юридична перевірка. Але на жаль це не робиться", - заявив Маніліч.

1


КОМЕНТАРІ (8)

Цей ушлепок, Маніліч ще може когось обвинувачувати.

Гнида.

avatar

Сергій

09 березня 2015 12:03

В п.3 розпорядження, підписаного Курком,вказано, що контроль за виділенням та використанням коштів покладенний саме на Маніліча !

То кого мають перевіряти ?

 

avatar

Василь

10 березня 2015 08:31

Опять неясно... Курко вкрав, а Маніліч опять віноватий???

avatar

Чернивчанин

10 березня 2015 10:48

Этому Бурбаку поганому пора б уже заткнуться!! Клоуну  место в цирке и нечего бестолково сидеть место греть в Верховной раде. Вы работающим людям не даете свои обязанности исполнять, а только ходите со своими старперами и грязью плюетесь!! Мне стыдно что такие как вы позорят нашу землю!

avatar

чернівчанка

10 березня 2015 10:51

я.с.курко, ви ж себе вважаєте порядною людиною і з висоти своєї порядності радили манілічу писати заяву. Після такого попаданіЯ зробіть так як радили. Пишіть заяву і на вихід...

avatar

Сокирянщина

10 березня 2015 11:04

Этим мародераМ только бы воровать и других обвинять. Противно. Пан Манилич, мы вас знаем и мы вам верим. Гоните их всех!

avatar

Ростислава

10 березня 2015 11:55

маленький злобный карлик, закрался в кабинет в ОДА и какает всем под двери...

avatar

1

10 березня 2015 16:35

курко не один винен його до розтрати спонукав довгошеев. Відчепітся від курка що він міг коли його напрягли!

avatar

суд

10 березня 2015 22:13