Прокурори ще не знайшли тих, хто у нацпарку накрав  лісу на 1,5 млн, як  в тому самому місці незаконно зрубали дерев ще на 130 тисяч гривень

Прокурори ще не знайшли тих, хто у нацпарку накрав лісу на 1,5 млн, як в тому самому місці незаконно зрубали дерев ще на 130 тисяч гривень

17.11.2013, 17:01

Прокуратура Чернівецької області постійно вживає заходи щодо захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Зокрема, прокурором Путильського району  протягом останньої декади жовтня 2013 року пред’явлено позовну заяву про відшкодування збитків, завданих Карпатському держспецлісгоспу агропромислового комплексу самовільними рубками до лісопорушника на суму  понад 19,5 тисяч гривень.

Також до Путильського районного суду подана позовна заява в інтересах ДП «Путильське лісове господарство» до відповідача, з недбалості якого були допущені самовільні рубки  на території лісоугідь Путильського лісництва. Шкода, заподіяна злочином, становить 130 тисяч гривень.

Наразі обидва позови перебувають на розгляді в суді.

Під час першої прес-конференції на новій посаді прокурор області Павло Павлюк повідомив, що охорона лісів для нього один з  пріоритетів діяльності на новій посаді:  "Звичайно, охорона лісових насаджень, бо ця проблема є актуальна для області. Адже третина області – це ліси і тут ми будемо звертати особливу увагу". 

 

Водночас, як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, Чернівецька міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в ході перевірки дотримання вимог законодавства щодо охорони навколишнього природного  середовища в Національному природному парку «Вижницький» виявила незаконну порубку  дерев. Шкода, заподіяна державі, становить понад 130 тисяч гривень. За вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).

Також розпочате ще одне кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників НПП «Вижницький», які не забезпечили належну охорону  лісових насаджень від незаконних порубок (ст.367 КК України).

Триває досудове розслідування.

Під час першої прес-конференції на новій посаді прокурор області Павло Павлюк повідомив, що зловнисників, які незаконно зрубали дерева у Національному природному парку «Вижницький» досі не встановлено. Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Чернівецької області Павло Павлюк. 

Водночас він підтвердив, що правоохоронні органи займаються розслдіуванням цього прикрого інциденту. Адже збитки, завдані внаслідок цих неправомірних дій, обчислюються у розмірі майже 1,5 млн. грн.

- На жаль, на даний час не встановлено осіб, причетних до цієї вирубки, - констатував прокурор. Проте також додав, що певні напрацювання у слідства є. Тому він сподівається, що розслідування вдасться довести до логічного завершення.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Що шукати? Візьміть за жабри бувшого начальника управління екології, який зараз сховався в ЧНУ, або його синочка прокурора з природоохоронної прокуратури!!!  Хай скажуть відки у них джипи!??

avatar

Вухлей

18 листопада 2013 11:57