Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом блокування Чернівецької міської ради

Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом блокування Чернівецької міської ради

05.12.2013, 02:05

Шановні чернівчани та жителі області!

Сьогодні по всій країні відбуваються зібрання на підтримку зовнішньополітичного курсу нашої держави. Це  конституційне право громадян, а МИРНИЙ характер таких акцій – гарантія відсутності конфліктів із правоохоронними органами.

Водночас у деяких регіонах України, в тому числі й у нашій області, зафіксовано випадки провокацій і хуліганських дій. Думаю, що всім вам відомо про захоплення приміщення та блокування роботи Чернівецької міської ради 2 грудня цього року. За даним фактом уже розпочато кримінальне провадження. Запевняю, що особи організаторів і виконавців цього злочину будуть встановлені та притягнуті до відповідальності, адже такі дії не мають нічого спільного з мирними акціями.

Крім того, хочу попередити, що всі такі порушення фіксуються і надалі будуть фіксуватися. Тому всі, хто порушує Закон, громадський порядок, вчиняє хуліганські дії, намагається блокувати роботу установ та організацій усіх форм власності, понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством. До якої  б політичної сили вони не належали.

Також звертаюся до правоохоронців із вимогою: мирні акції вашими зусиллями не повинні переростати у протистояння.

Я поважаю людей, які мають власну думку і висловлюють свою громадянську позицію. Але ще раз наголошую, що правоохоронні органи не допустять протиправних дій.  Як зазначив Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка, «будь-які прояви зневаги до Закону будуть мати відповідну правову оцінку. І без різниці, хто їх вчинив, оскільки Закон один для всіх!»

 Павло ПАВЛЮК, Прокурор Чернівецької області

Раніше ми повідомляли: Гаєвська хоче розібратися з Коломійцем і Салагором

1