Прогноз Василя Забродського, який лічить  дні, що лишилися ТВА, сьогодні не справдився

Прогноз Василя Забродського, який лічить дні, що лишилися ТВА, сьогодні не справдився

01.10.2013, 22:09

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на черговому засіданні 1 жовтня мала розглянути питання Про заяву ТОВ «ТРК «ТВА», м. Івано-Франківськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР № 1781-м від 24.11.2006). Розгляд цього питання був заплановаинй ще 24 вересня. Проте регуляторний орган ухвалив тоді рішення  про його перенесення  на наступне засідання.

У порядку денному засідання Національної ради  1 жовтня 2013 року (вівторок) це питання значиться під номером 29.  Доповідати з цього питання мала член Національної ради ОПІЛАТ Ірина Володимирівна.

Проте сьогодні його знову не розглядали. Про причини чергової відстрочки ми повідомимо пізніше. 

20 вересня ситуацію на каналі заслухали на сесії Чернівецької обласної ради. 

Журналісти ТВА попросили чиновників Чернівецької ОДА не втручатися в ситуацію, яка виникла довкола телеканалу. Про це в.о. генерального директора каналу Тата КЕПЛЕР заявила у п’ятницю на сесії облради.

- Ми просили у вас про допомогу. В результаті четверо депутатів облради від Партії регіонів написали звернення до Нацради щодо позбавлення ТВА частоти. Тому ми просимо, нам не треба допомоги, просто не втручайтеся, - сказала Т. Кеплер.

Водночас екс-гендиректор каналу Василь Забродський вкотре заявив, що у нього відібрали бізнес рейдерським шляхом. За його словами, коли керівництво каналу усвідомило, що Нацрада не продовжить ліцензію, воно вирішило "поховати" телеканал.

Пізніше народний депутат Максим Бурбак заявив, що тиск на канал чинився збоку керівництва Чернівецької ОДА.

"Конфлікт почався тоді, коли один з журналістів телеканалу вирішив під час виборів пропагувати лише одного кандидата. Цей журналіст розраховував, що він і надалі залишиться керівником телеканалу".

"Телеканал ввімкнули лише тому, що з Адміністрації Президента був дзвінок, мовляв, хлопці, включіть ТВА, не піднімайте шум, бо на носі підписання асоціації з ЄС", - додав народний депутат.

Натомість ген директор Чернівецької ОДТРК Любов Годнюк у своєму виступі спростувала інформацію Бурбака. Вона сказала, що вказівок з Адміністрації Президента не надходило.

Емоційно розпочала свій виступ на сесії облради співвласниця ТВА Людмила Пишна.

"Вася (до Василя Забродського, - ред.), ти й пилюки не вартуєш на взутті мого чоловіка (нардепа від опозиції Андрія Пишного, - molbuk.ua)", - сказала вона у виступі.

Розмови про канал ТВА у сесійній залі тривали приблизно півтора години. Однак, депутати не прийняли жодного конструктивного рішення щодо ситуації довкола телеканалу. Проект рішення, який запропонували до розгляду, не здобув достатньої кількості голосів, а жодної альтернативи йому депутати більшості не підтримали.

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 24 липня оголосила попередження чернівецькому телеканалу ТВА. На засіданні 18 вересня Нацрада призначила нову позапланову перевірку ТВА на прохання самої компанії, яка хоче скасувати санкцію. На думку народного депутата Андрія Шевченка - одного з авторів депутатського звернення до Нацради на захист ТВА, регулятор має продовжити строк дії ліцензії ТВА, оскільки порушення, за які телекомпанія влітку отримала попередження, стосувалися нетривалого періоду та були допущені в той час, коли директором ТВА був Василь Забродський.

Попередження ж означає, що ліцензія не може бути продовжена автоматично

Раніше, нагадаємо, Василь Забродський, заявляв, "що існування фінансових претензій, боргів, відсутність технологічної бази і врешті-решт корпоративний конфлікт, роблять НЕМОЖЛИВИМ продовження ліцензії. Іншими словами, ТВА залишилось 155 днів! (так було 21.06.2013. ред.). Саме так, я порахував, тому що дуже прикро і гірко спостерігати як зникає те, чому віддав третину життя. І замість того, щоб працювати над виходом із корпоративної війни, народженої у взаємних амбіціях, радіють якимось формальностям.

Не хочеться думати про ЗНАКИ, але моя перша прес-конференція, присвячена корпоративним розборкам, відбулась 24 листопада 2012 року. Символічно чи ні, але 24 листопада 2013 року - останній день роботи ТВА за існуючою ліцензією. Я досі вірю, що все вирішиться, і вона буде продовжена". 

Термін дії ліцензії ТВА на мовлення на 34-му ефірному каналі в Чернівцях спливає 24 листопада.

Як повідомляла «Телекритика», канал ТВА відновив мовлення 14 серпня після того, як 23 липня припинив вихід в ефір через пожежу в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина». Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Проблеми на ТВА почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського. Аби відновити мовлення працівники ТВА зверталися з заявою до Президента України Віктора Януковича.

"Телеканал ввімкнули лише тому, що з Адміністрації Президента був дзвінок, мовляв, хлопці, включіть ТВА, не піднімайте шум, бо на носі підписання асоціації з ЄС", - заявив на сесії облради народний депутат України Максим Бурбак.

 Частково використано матеріали molbuk.ua та «Телекритики»

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Василий Забродский

02 жовтня 2013 09:03

Дайте забродському побільше коксу , він буде по другому рахувати)))  не мінусовати а плюсовати)))

avatar

Кука

02 жовтня 2013 16:50