Профільна комісія обласної ради підтримала пропозицію УКРОПу звернутися до Кабміну щодо скасування реорганізації БДФЕУ

Профільна комісія обласної ради підтримала пропозицію УКРОПу звернутися до Кабміну щодо скасування реорганізації БДФЕУ

04.02.2016, 00:53

Члени постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова  - Іван Гешко) підтримали проект рішення «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради 7-го скликання до Кабінету міністрів України щодо скасування розпорядження Кабінету міністрів України «Про реорганізацію Буковинського державного фінансово-економічного університету».

Засідання комісії відбулося сьогодні, 3 лютого, за участі всіх зацікавлених сторін - представників Міносвіти, БДФЕУ, громадських активістів тощо. Депутати підтримали пропозицію колег з фракції "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" і рекомендували Чернівецькій обласній раді розглянути дане питання під час найближчої сесії. Вирішено також направити звернення до Кабміну щодо відміни постанови, яка викликала громадське збурення. 

Сподіваюся, що розгляд даного документу на наступній сесії облради буде результативним, заспокоїть пристрасті, принесе користь буковинській громаді, яка голосно заявила про свої права, - прокоментував рішення колег голова фракції "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", депутат обласної ради Віталій Ткачук. - Реформувати освіту потрібно шляхом створення потужного конкурентного середовища в системі, а не об'єднувати за командою згори. Так, як це відбулося, наприклад, у Кривому Розі.  Один вуз тут нещодавно розділили на два. Криворізький педагогічний інститут виділений зі складу Криворізького національного університету та надалі продовжуватиме свою роботу як державний вищий навчальний заклад «Криворізький державний педагогічний університет». Щоб вони конкурували між собою, пропонуючи студентам вищий рівень знань і кращі умови навчання.  Наслідком саме такої оптимізації, яка відбуватиметься на конкурентних засадах, природним шляхом, стане народження закладів освіти нової якості.  Студентські хвилювання в Чернівцях, зумовлені рішенням про обєднання двох університетів, вкотре засвідчили становлення громадянського суспільства, вимоги якого не можна ігнорувати.  Депутати Чернівецької обласної ради від фракції «УКРОП» підтримали вимоги студентів, щоб не допустити порушення прав людей. 

Про це повідомляє прес-служба облорганізації ПП "Українське об'єднання патріотів - УКРОП". 

1