
Продукцію глибочан добре знають і залюбки купують у дев’яти країнах
На підтримку вітчизняного виробника
Розмова кореспондента «Нового дня» із генеральним директором ТзОВ «Галс ЛТД» Володимиром Завадовським.
— Ваше підприємство — одне із зовсім небагатьох у районі, що безпосередньо займається виробництвом продукції, зокрема харчової. Гадаю, буде доречним ще раз зробити невеликий екскурс до витоків становлення «Глибкон».
— ТМ «ГЛИБКОН» (Глибоцькі консерви) є власністю ТзОВ «Галс ЛТД». Образно кажучи, народилися ми 28 березня 2000р. Розпочинали працювати на потужностях орендованої Глибоцької харчосмакової фабрики.
У наступному році почали виробництво та реалізацію різноманітної овочевої та фруктової продукції (консервів, соків, напоїв), налагодили оптову торгівлю продовольчими товарами та різноманітною сільськогосподарською продукцією (зерно, меляса, цукор тощо).
Обладнання, що використовувалося тоді для випуску продукції було застаріле, ще з радянських часів, малопродуктивне і дуже енерговитратне. Тому керівництво ТОВ «Галс ЛТД» прийняло рішення про заміну і модернізацію існуючого обладнання на власних виробничих потужностях.
У серпні 2008 року придбали об’єкти нерухомості з метою подальшої реконструкції цих приміщень для виробництва плодовоовочевої консервації.
Підприємство оновилось на сучасному рівні у березні 2010 року. Новий цех перероблення овочів та фруктів має проектну потужніть 7,5 муб в рік (мільйони умовних банок).
Для порівняння, потужність підприємства на старих потужностях не перевищувала 800 туб в рік (тисяч умовних банок).
Водночас, перехід у новий цех надав можливість виробляти продукцію вищої якості та експортувати її за межі України. Виробити сік згідно із стандартами, прийнятих в Європейському союзі, на старому обладнанні було неможливо.
Нині також маємо можливість зменшити собівартість продукції, розширити асортимент та випускати її нові види в упаковці, що відповідає сучасним вимогам ринку.
З метою покращення якості обслуговування наших клієнтів ми створили групу компаній, кожна з яких вузькоспеціалізована. Так, одна займається організацією харчування учнів шкіл, інша - переробкою сировини на давальницьких умовах, окреме підприємство просуває продукцію під власними торговими марками тощо.
— Вересень, мабуть, є часом пік у виробництві. Що конкретно сходить з конвеєра ваших цехів?
— Ми завершуємо переробку та консервування томатів. Готуємося до виробництва яблучного соку прямого віджиму та консервування опеньок.
ТОВ «Галс ЛТД» є вітчизняним виробником соків та плодовоовочевої консервації. Представлений на ринку 15 років. Асортимент продукції ТОВ «Галс ЛТД» нараховує близько 50 товарних позицій екологічно чистої, якісної продукції, що виготовляється на основі березового соку.
Найбільш відомими видами продукції ТОВ «Галс ЛТД» є березові соки на основі власних рецептур та власних ТУ, різноманітні березово-фруктові соки і напої, напої з шипшини, консервовані огірки, помідори (томати) та кабачки.
— Наскільки мені відомо, продукцію глибочан вже добре знають за кордоном і охоче її купують. У яких саме країнах?
— Нашу продукцію знають і залюбки купують у Румунії, Чехії, Польщі, Німеччині, Франції, Англії, Австрії, Ізраїлі та США.
— Звісно «Глибкон» — це робочі місця, сплата податків до бюджету. Що можете сказати з цього приводу?
— У виробництві та реалізації продукції постійно зайнято 60 і більше чоловік. Навіть у складні часи 2014-2015 роках підприємство робило все можливе для утримання цих робочих місць. Хоча наше підприємство невеличке, але тільки за червень – серпень 2016 року у бюджет району було сплачено податку з доходів фізичних осіб понад 50 тис грн.
— Державну підтримку, як вітчизняному виробнику, відчуваєте?
— Вся державна підтримка сьогодні зводиться до того, що влада на місцях не втручається у господарську діяльність і поки що діє мораторій на перевірки підприємств. Щоправда, в 2015 році прийняті поправки до закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Це дасть можливість сумлінним підприємствам і підприємцям працювати вільно, а крутіям – виходити з тіні, реєструватися і починати працювати за правилами честі і законних принципів.
— Сталось так, що наше спілкування напередодні Вашого п’ятидесятип’ятиріччя від дня народження, а дата ця збігається з Днем Незалежності України — 24 серпня, не відбулось із об’єктивних причин, бо саме перебували у відпустці за межами Глибоччини. Отже, прийміть тепер навздогін найщиріші вітання і побажання.
— Спасибі за добрі слова.
На знімку: Володимиру Завадовському (у центрі) голови РДА і райради Георгій Придій та Петро Панчук вручили нагороду.
Вів розмову і подякував за неї Василь ГЕЙНІШ.