Продан відправив «своїх» обранців у відпустку напередодні відставки Каспрука, - депутат

Продан відправив «своїх» обранців у відпустку напередодні відставки Каспрука, - депутат

13.07.2018, 11:55

Антимерська депутатська більшість Чернівецької міськради перебуває в умовній відпустці напередодні спроби достроково припинити повноваження міського голови Олексія Каспрука.

Таку думку в ефірі передачі "Зрада/Перемога" на телеканалі ТВА висловив депутат міськради Олександр Ставчанський, відповідаючи на запитання ведучої, чому чергова червнева сесія продемонструвала низький показник роботи, пише molbuk.ua

Ставчанський заявив, що міськрада уже тривалий час є непрацездатною.

"Як ми побачили, більша частина рішень не приймалася, тому що майже не було кворуму. Дуже багато депутатів були відсутніми на сесії. І це зрозуміло чому - тому що, як ми побачили, один пан дав відпустку своїм підконтрольним депутатам, щоб на 26 липня вони були всі в строю. Оскільки в нас планується чергова відставка міського голови, щоб вони були всі на місці. А перед цим дав їм невеличку відпустку, щоб відпочили", - сказав депутат.

Він вважає, що антимерська більшість спробує відправити у відставку Каспрука на черговій липневій сесії, оскільки на період літніх відпусток громада Чернівців начебто не зможе протистояти такому рішенню депутатів.

"Це літній період, багато чернівчан у відпустці. Вони (депутати, - авт)думають, що чернівчани не прийдуть підтримати міського голову, і їх буде дуже мало. Але я все-таки надіюся, що чернівчани прийдуть і будуть відстоювати свої права та інтереси на сесії Чернівецької міськради", - сказав Ставчанський.

Водночас депутат не впевнений, чи буде таке рішення ухвалене 26 липня.

"Я думаю, що це буде по ситуації, яка буде 26 липня. Побачимо, скільки людей прийде. Якщо щось не сподобається цій більшості, вони просто перенесуть це питання на чергову серпневу чи вересневу сесію. І під таким тиском триматимуть міського голову "на крючку". Не буде стабільності... Це може тривати до кінця року", - сказав обранець.

Разом з тим, Ставчанський вважає, що "якщо на сесію прийде велика кількість людей, депутати не наважаться взяти на себе відповідальність зняти міського голову Олексія Каспрука".

***

Нагадаємо, Чернівецька міська рада 31 травня мала розглянути питання про відставку міського голови Олексія Каспрука, проте обурені жителі міста, які прийшли до ратуші підтримати мера, переконали обранців цього не робити.

 27 квітня секретар Чернівецької міськради Василь Продан зареєстрував проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука. Своє рішення він пояснив "безгосподарністю і погіршенням справ у місті".

 30 травня на своєму брифінгу Продан заявив, що 31 травня міськрада не розглядатиме питання про припинення повноважень Каспрука, а проект рішення буде перенесено на наступне засідання.

 Натомість Каспрук заявив, що заява Продана – це маніпуляція і закликав усіх небайдужих чернівчан прийти зранку на сесію міської ради.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Тугодум. шістка бурбака .

avatar

777

13 липня 2018 12:39

Профукали город и просят о помощи горожан.Мудаки!

avatar

Шлема

13 липня 2018 12:43

Долбойоб...((

avatar

Оптимист

13 липня 2018 12:58