Продан у розпалі пожежі на Франка ввідволікав від роботи керівника ДСНС

Продан у розпалі пожежі на Франка ввідволікав від роботи керівника ДСНС

14.12.2018, 18:13

Секретар міськради Василь Продан 12 грудня у розпалі масштабної пожежі в центрі міста викликав до себе в кабінет керівника Чернівецького міського відділу УДСНС Віктора Колодрівського.

Про це у четвер в ефірі телеканалу "Чернівці"  заявив усунутий з посади міського голови Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

"Точно не можна під час того, як пожежа в самому розпалі, викликати собі в кабінет керівника пожежної охорони міста для того, щоб він звітував, а фактично - підказував Продану, що йому треба сказати в ефірі, що там відбувається. Та спустись до нього, стань десь... Не заважай. Спитай: що треба, яку техніку?", - висловив обурення усунутий мер.

Крім того, Каспрук розкритикував міську владу через відсутність координації з боку її керівників під час пожежі.

"Друга чи третя година пожежі. Приїхали пожежники й намагаються підняти вишку, щоби добратися до даху, а тролейбусні лінії не демонтовані. Вони просто заважають рятувальникам це робити! Це ж робиться набагато швидше", - сказав Олексій Каспрук. - Є посада в Чернівцях - керівник штабу ліквідації надзвичайних ситуацій, її очолює керівник міста. Годину вести пряму трансляцію з вежі ратуші... Це вже мої особисті відчуття... "


Як розповів в ефірі програми «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь» секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, повідомлення у соцмережах екс-мера про те, що керівництво міста бездіяло, є відвертою брехнею, пише http://promin.cv.ua/
 

– Спокійно ставлюся до таких заяв Олексія Павловича. Він мій політичний опонент, тож не може вихваляти нашу діяльність. Водночас, упевнений, що міська рада робила все можливе для ліквідації пожежі. Особисто я всю ніч не спав та координував роботу комунальних служб, які співпрацювали з рятувальниками, – заявив Василь Продан.
 
 

Зокрема, за словами очільника міста, на допомогу вогнеборцям задіяли машини для гасіння пожежних команд аеропорту та Калинівського ринку, а також автовишки, що перебувають на балансі Тресту зеленого господарства.
 
– Усю техніку, яку рятувальники просили на підмогу, ми доставляли вчасно. Усі керівники цих комунальних підприємств були постійно на зв’язку. В цілому, вважаю, що вогнеборці та комунальні служби спрацювали злагоджено. Проте, все одно ми будемо проводити ще збори, на яких обговорюватимемо, що можна було зробити краще та оперативніше. Щоби наступного разу ми були ще більш підготовленими, якщо, не дай Боже, виникне надзвичайна ситуація, – розповів Василь Продан. 

Джерело: molbuk.ua та http://promin.cv.ua/

1