Проблему з ремонтом фасадів у центрі Чернівців можна вирішити, - Олександр Пуршага

Проблему з ремонтом фасадів у центрі Чернівців можна вирішити, - Олександр Пуршага

18.02.2020, 22:09

Окрім співфінансування потрібно щорічно виділяти кошти на ремонт найбільш аварійних будинків у центрі міста.

Після реформи ЖКГ усі будинки перейшли з балансу міста на баланс власників, які тепер мають ремонтувати свої будинки. Проте мешканці не завжди готові викладати за ремонт будинків значні суми коштів. Як наслідок у Чернівцях почастішали випадки, обсипання зруйнованих фасадів будинків. Часто це завершується травмами перехожих або розбитими автівками.

Цю проблему нещодавно обговорювали на сесії міськради і її можна вирішити переконаний начальник департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександр Пуршага.

На думку чиновника, окрім співфінансування потрібно щорічно виділяти кошти на ремонт найбільш аварійних будинків у центрі міста, а також домовлятись про ремонт з підприємцями, які орендують приміщення у центрі міста. 

Сьогодні потрібно планувати щорічно виділення коштів, щоб хоч б обстежувати і де є проблема терміново проводити невідкладні ремонтні роботи.
 
Як завжди міський голова і депутати кажуть, що немає коштів. Але є мешканці, які готові увійти в співфінансування, але щоб частково і міська рада фінансувала.
 
Окрім того є підприємці, які в центрі міста орендують або мають приміщення, можна їх зобов’язати ремонтувати. Але з ними потрібно працювати, з ними потрібно зустрічатись та говорити. Я думаю, що за 5 років з ними ніхто не говорив. А з ними потрібно вести діалог, і десь заохочувати, щоб вони були зацікавлені, адже це так само на їх території. Я думаю, що наші чернівчани почують і зроблять все можливе і неможливе, - зазначив Олександр Пуршага.

 

Джерело: https://promin.cv.ua/ 

1