Проблему пільгових перевезень пенсіонерів в чернівецьких маршрутках вирішать касові апарати

Проблему пільгових перевезень пенсіонерів в чернівецьких маршрутках вирішать касові апарати

10.06.2014, 22:35

У автотранспортних засобах, задіяних у пасажирських перевезеннях, встановлять касові апарати. Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це заявив міністр Максим Бурбак.

- Не повинно бути поділу на легалів і нелегалів. Тому ухвалено спільне рішення про встановлення в автобусах касових апаратів для друкування фіскальних чеків, щоб не було тіньових перевезень, - сказав міністр.

У повідомленні сказано, що Мінінфраструктури запропонує зміни до законодавства щодо обов'язкового встановлення в транспорті касових апаратів, передає інформагенство УНІАН.

Разом з тим, міністерство має намір впровадити систему допуску до роботи на ринку пасажирських автоперевезень. Від автоперевізників вимагатимуть фінансового забезпечення професійної компетентності і доброчесності.

За словами Бурбака, після впровадження касових апаратів і системи допуску автоперевізників до роботи будуть зняті обмеження на здійснення міжобласних рейсів, йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, для вирішення решти проблем сфери внутрішніх пасажирських автоперевезень буде створено робочу групу з фахівців Мінінфраструктури, Укртрансінспекції, народних депутатів і представників автоперевізників.

Водночас чернівецькі перевізники вже подали до адміністративного суду на міську владу. Про це повідомляє http://mtrk.com.ua. Вони оскаржуватимуть рішення міської ради з приводу мораторію про заборону підвищення тарифів на проїзд. Судове провадження вже відкрито, але ще не призначена дата суду. Про це molbuk.ua повідомила директор фірми перевізника Павліна Храпчинська.

- Окрім поданання до суду, готуємо розрахунки на відшкодування тарифів з міського бюджету, - каже Павліна Храпчинська.- Міська рада має регулювати тарифи згідно з чинним законодавством. Якщо є мораторій на підвищення тарифів на проїзд, значить має бути різниця відшкодування тарифів з міського бюджету.

Свої розрахунки вже подали до міської ради кілька тижнів тому. Просили, щоби тариф підвищили до гривні — з 2,5 гривні до 3,5 гривні. Але результатів немає. Повторно направимо розрахунки, але тепер вжєе з розрахунками збитків.

Нагадаємо, під час виборчої кампанії з виборів Чернівецького міського голови  екс-секретар Михайлішин заявив: "Наші перевізники купують автомобілі за 100 тисяч доларів, мають яхти на Дністрі, будують готелі і розказують, які збитки вони несуть", - заявив Михайлішин. На уточнююче запитання, хто ці люди, Михайлішин відповів: "Я думаю, що це не секрет. Я не хочу зараз називати якісь прізвища. Ну ми знаємо, що це 11-й, 12-й маршрути. Всі ми бачимо, на яких машинах хто їздить, хто має свої готелі. Я думаю, що при бажанні кожного з нас дізнатися це можна. Я не хочу це коментувати, бо я не маю на це право".

1