Президент підтримав пропозицію нардепів-буковинців, з якою Максим Бурбак за тиждень до них звернувся до прем'єр-міністра

Президент підтримав пропозицію нардепів-буковинців, з якою Максим Бурбак за тиждень до них звернувся до прем'єр-міністра

16.07.2015, 17:06

Про це повідомила народний депут, голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан, яка від імені парламентарів об’єднання «Буковина», Івано-Франківської та Львівської областей передала відповідне звернення Президенту України.

Документ підписали 14 народних депутатів, в ньому пріоритетною для проведення ремонту парламентарі називають дорогу державного значення Н-10 на ділянці Івано-Франківськ – Чернівці, яка сьогодні знаходиться в критичному стані.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак знайшов гроші на буковинські дороги

«В цьому році ми наполягли на тому, щоб було виділено 700 млн. грн. на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону. Але цих коштів недостатньо, щоб вирішити всі наявні проблеми і тепер ми виступили з ініціативою додати Чернівецьку область в перелік регіонів, в яких надпланові доходи митниці будуть скеровуватися на покращення дорожної інфраструктури», - повідомила голова об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

Нагадаємо: Петро Порошенко вніс в Парламент проект Закону 2315а, згідно якого 50% від суми перевиконання надходжень митниці будуть відраховуватися в спеціальні фонди відповідних обласних бюджетів, а звідти направлятимуться на ремонт доріг. Експеримент пропонується провести протягом 2015-2016 року в кількох областях – Одеській, Волинській та Львівській. Мета проекту – провести ремонт доріг на ділянках Одеса-Рені, Львів-Сколе, Львів-Луцьк та Сколе-Славське.

«Чернівецька область є прикордонною, вона межує з Румунією і Молдовою. Зараз в області працює 20 пунктів митного оформлення, відтак є можливість за рахунок боротьби з контрабандою та іншими зловживаннями створити умови для розвитку регіону, дати поштовх для приходу інвесторів», - зазначила Оксана Продан.

Народний депутат України Іван Рибак також повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці про те, що у Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях проведуть експеримент щодо ремонту автомобільних доріг державного значення.

«Сьогодні депутатська група «Буковина», в яку входять Г.Тіміш, О.Продан, М.Матіоc, Б.Онуфрик, С.Рудик, М.Гаврилюк та я, отримали запевнення Президента України та голови Верховної Ради України у підтримці внесених нами правок в проект Закону України « Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення», - йдеться у повідомленні І.Рибака. 

1