Президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський: 'Ми дуже вдало провели цей рік'

Президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський: "Ми дуже вдало провели цей рік"

12.10.2021, 14:14

Закінчився великий змагальний сезон-2021 в українському боксі. У вересні відбувся останній чемпіонат України з боксу і цикл відбору у збірні України з боксу вже теж завершено. Це – важка і відповідальна робота, яка лежить на Федерації боксу України.

Голова Чернівецького обласного осередку Федерації боксу України, або, говорячи інакше, президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський не просто очільник боксу на Буковині, а ще й член виконавчого комітету Федерації боксу України.

Тому зараз, підбиваючи підсумки виступів буковинців на національних українських рингах у 2021 році, нам вдалося поспілкуватися з паном Володимиром про те, як він оцінює змагальний рік, що завершується і які плани на рік прийдешній.

«Ми дуже вдало провели цей рік. Окрім усього іншого, саме у нас, у Чернівцях, відбувся перший Чемпіонат України з боксу після минулорічної пандемії, який завершився для нас тріумфально, оскільки ми завоювали на ньому одразу дві «золоті» медалі. Чемпіонами України на ньому стали Вадим Клим і Юрій Томюк із Вижниці, - каже Володимир Загурський. – Також згадаємо, що Степан Грекул зупинився лише на крок від ліцензії на Олімпійські Ігри в Токіо, і, хоча це й було нашою метою, але ми добре розуміємо, що це – бокс, тому будемо працювати далі.

Президент ЧОФБ також наголосив про здобутки буковинського суддівства у боксі. Чернівчанин Павло Василинчук, суддя міжнародної категорії, став кращим суддею з боксу на Олімпіаді-2020, і це – найкраще досягнення представників боксерської феміди не тільки Чернівецької області, а й України в цілому.

«Найприємнішим цього року було те, що нашу обласну федерацію відзначили на міжнародному рівні. Міжнародна Асоціація боксу AIBA нагородила нас сертифікатом кращої інноваційної федерації. Це – визнання найвищого рівня і те, що нас і нашу роботу помітили у світі, багато чого варте», - наголосив пан Володимир.

Наприкінці розмови відмітили також вдалий виступ збірної Чернівецької області на найголовнішому Чемпіонаті України з боксу – чемпіонаті серед чоловіків-еліти, де Буковина також заробила медаль. Щоправда, лише «бронзову», але врахуємо й те, що кілька провідних боксерів не змогли поїхати на Чемпіонат України в Одесі з різних причин, а володар медалі Вадим Клим провів перші у своєму житті офіційні поєдинки на дорослому елітному ринзі.

Більше цікавого та важливого ви зможете дізнатися з відеоперегляду інтерв’ю з Володимиром Загурським. Сподіваємося, що 2022 рік принесе буковинському боксу ще більше досягнень і ми пишатимемося перемогами наших боксерів на рингах усього світу.

АЛЬБЕРТ «ДЖУНІОР» КОМАРІ 

1