Представник фірми, яка перемогла в тендері на ремонт вулиці Богдана Хмельницького, проходить по кримінальному провадженню щодо якості ремонту вулиці Каспрука

Представник фірми, яка перемогла в тендері на ремонт вулиці Богдана Хмельницького, проходить по кримінальному провадженню щодо якості ремонту вулиці Каспрука

03.01.2015, 17:40

Договір між Чернівецькою міськрадою та підприємством "Укргазкомплект", яке мало відремонтувати вулицю Б. Хмельницького, передбачає, що мерія має право виділити фірмі аванс, але не зобов’язана його виділяти.

Про це в коментарі журналісту molbuk.ua повідомив міський голова Олексій КАСПРУК.

Зокрема він спростував звинувачення підприємства в бік міськради щодо зловживань, корупції та переслідувань фірми "Укргазкомплект".

"Представник цього підприємства проходить по кримінальному провадженню щодо якості ремонту вулиці Каспрука. Він представляв цю фірму на засіданнях комісій. Яка корупційна складова може бути, якщо договір підписано, і графік підписаний? Іди працюй, ми перераховуємо гроші від виконаних вами робіт. Все. Крапка. Договором передбачено, що ми маємо право надавати аванс, але не зобов’язані", - сказав Каспрук.

Водночас він вважає, що "якщо це така серйозна і потужна фірма, яка виконала роботи на багатьох об’єктах по всіх світах, то нехай вона виконає ремонт на 500 тисяч, а пізніше мерія їм виплатить ці гроші, як тільки їх пропустить казначейство".

"Не питання! Але розпочніть роботу, а не сидіть цілий місяць на одному місці, і не розповідайте нам про корупційні складові", - додав він.

На запитання, чи буде міська рада продовжувати співпрацю з цим підприємством у подальшому, Олексій Каспрук відповів:

"Продовжувати співпрацю можна тільки тоді, якби співпраця в нас до цього часу була. А її не було взагалі. Згідно з договором, згідно із затвердженим графіком робіт підприємство мало в грудні працювати на вулиці Б. Хмельницького. Але вони нічого не роблять. Значить будемо розривати договір, бо іншого шляху немає. Оголошуватимемо повторний тендер, і будемо шукати нового підрядника, який здатний працювати".

"А ця участь у тендері була, швидше за все, задля того, щоб отримати аванс і нічого не робити. Ми поки що бачимо більше бажання отримати аванс будь-якою ціною, аніж виконати роботи і отримати гроші за чесно зароблену працю", - додав О. Каспрук.

Нагадаємо, підприємство "Укргазкомплект" звинуватило Чернівецьку міськраду у зловживаннях, "відкатах" і кримінальних переслідуваннях.

Секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик справді звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити діяльність фірми "Укргазкомплект", яка мала виконувати ремонт вулиці Богдана Хмельницького, бо до підприємства була низка претензій.

Про це Кушнірик повідомив у коментарі журналісту molbuk.ua

"Раніше це підприємство виконувало ремонт вулиці Каспрука. Як відомо, там не доклали два сантиметри шару асфальту, внаслідок чого було відкрите кримінальне провадження по неякісному ремонту вулиці. Коли відбувся тендер по ремонту вулиці Богдана Хмельницького, найкраща пропозиція була від цієї фірми. На нараді представники департаменту і відділу тендерних закупівель попередили міського голову, що ця фірма подала організацію субпідрядника-фірму, керівник якої – той самий підприємець, котрий робив ремонт на вулиці Каспрука", - сказав секретар міськради.

"Міський голова дав доручення, враховуючи, що вартість ремонту сягає 10 мільйонів, щоби відділ подав листа до правоохоронних органів, аби вони перевірили діяльність цієї організації. Крім того, у фірми були проблеми з ліцензією", - додав Кушнірик.

"Я просто підписав цього листа і все. Тобто, департамент підготував, а я підписав. Тут нічого дивного немає – правоохоронці дуже часто перевіряють такі процедури", - сказав він.

"Якщо вони беруть субпідрядника, котрий вже раніше довів свою неефективну роботу, тоді зрозуміло, що діяльність цієї фірми слід перевіряти, аби потім не було звинувачень: "А куди ж ви дивилися? Ви навіть не перевірили, куди пішли десять мільйонів бюджетних грошей", - додав Я. Кушнірик.

Як відомо, підприємство "Укргазкомплект", що мало ремонтувати вулицю Хмельницького у Чернівцях, звинувачутило мерію у зловживаннях, а Ярослава Кушнірика - в організації кримінального переслідування. 

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

(видалено адміном) відкрили кримінальне провадження )))) так за заявою будь кого відкриють провадження))))) і що? (видалено адміном) корупційні "скосять бабла" і будЄ усйо ревалюшеонгіМності))))

а посадити кілерів за ростріл людей слабо,(видалено адміном)?))))))))

avatar

Саша

03 січня 2015 16:05

Вірити теперішній владі що у Чернівцях , що у Києві -себе не поважати ! Так що гроші вранці , а роботи ввечері . 

avatar

Ів.

03 січня 2015 16:27

Тут інше цікаво, якщо вони вже обісралися на одному ремонті. то якого дідька їм дали виграти новий тендер? Що за мура? 

avatar

Тут

03 січня 2015 16:42

 Для зриву тендерів є масса методів,це один з варіантів: виграли тендер ніх не роблять-договір розривається , оголошується новий, процедура займає не один день, місяці- куплені писаки-дешевки кричать що влада нічого не робить, от і все. Інформаційна війна,недорого і ефективно.

avatar

???

03 січня 2015 20:53